Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ελληνικό δημόσιο αξιώνει 30 εκατ. ευρώ από το «Coriopolis»

Την ενοχή των 84 κατηγορούμενων αλλά και το ποσό των 30,3 εκατ. ευρώ ζητάει ως ηθική ικανοποίηση το κράτος από την υπόθεση διαπλοκής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό δημόσιο αξιώνει 30 εκατ. ευρώ από το «Coriopolis»

Το ποσό των 30,3 εκατ. ευρώ αξιώνει το Ελληνικό Δημόσιο από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου “koriopolis”.
Πέρα από τα χρήματα που διέρρευσαν ότι ζητά από τους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Κατσογιάννη (ζητάει από τον καθένα περίπου 1 εκατ. ευρώ), έγινε γνωστό και το συνολικό ποσό που διεκδικεί από όλους τους κατηγορούμενους.

Στην αίθουσα τελετών του εφετείου Αθηνών όπου που ξεκίνησε και τυπικά η δίκη της υπόθεσης παραβρέθηκε και το ελληνικό δημόσιο με δύο δικηγόρους. Εκαναν δήλωση παράστασης ως πολιτικός ενάγων και ζήτησαν αφενός των ενοχή και των 84 κατηγορουμένων και αφετέρου το ποσό των 30,3 εκατομμυρίων ευρώ ως ηθική ικανοποίηση για την βλάβη που υπέστη ο ΟΠΑΠ από το σκάνδαλο, το 2011 όταν δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμη.

Από τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Τσακογιάννη που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητείται το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από κάθε έναν, από άλλους 20 κατηγορούμενους από 500.000 ευρώ (μεταξύ αυτών οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος του Αστέρα Τρίπολης) και από τους υπόλοιπους 61 από 300.000 ευρώ. Σύνολο 30.300.000 ευρώ.

Το Δημόσιο θεωρεί ότι είναι παθών επειδή απώλεσε πόρους και έσοδα από τους κατηγορούμενους, καθώς ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε δικαίωμα για να θέτει αγώνες για στοιχηματισμό μέσω ΟΠΑΠ, όταν διαπράχθηκαν οι πράξεις (2008-11).

Επίσης, το Δημόσιο επικαλείται και ηθική βλάβη ως εγγυητής διεξαγωγής καθαρών αγώνων και διοργανώσεων βάσει του Συντάγματος.

Η δίκη διεκόπη για τις 14/11, διότι θα μελετηθούν δύο ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους Γιάννη Κομπότη και τους κ.κ. Μποροβήλο και Μπάκο. Ο πρώτος επικαλείται μη νόμιμη κλήτευση, κάτι που σημαίνει ότι παραγραφή των κατηγοριών, ενώ οι δεύτεροι έκαναν αίτηση ακύρωσης της κλήσης γιατί δεν αναφέρονται οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και η νομοθεσία που υπάρχει στις χώρες που εδρεύουν.

Πάντως η υπόθεση αναμένεται να διαρκέσει αρκετά… Στις 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των 65 μαρτύρων, για τον Δεκέμβριο υπάρχουν μόνο δύο κενές ημερομηνίες στην αίθουσα τελετών του εφετείου για να γίνει η δίκη και η συνέχεια θα δοθεί του χρόνου.

Στους 65 μάρτυρες προσθέστε και τους μάρτυρες κατηγορίας. Πλησιάζει πάντως, η ημέρα που τα πλημμελήματα θα παραγραφούν κάτι που σημαίνει ότι από 61 κατηγορούμενους το δημόσιο δεν θα προλάβει να πάρει ούτε ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v