Αντίθετη με τη διακοπή του Πρωταθλήματος η Λίγκα

Η Super League με ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της διακοπής του Πρωταθλήματος, έχοντας και την ορατή απειλή της επιβολής νέα ρήτρας από το συνδρομητικό κανάλι.

Αντίθετη με τη διακοπή του Πρωταθλήματος η Λίγκα

Αντίθετη με τη διακοπή του Πρωταθλήματος είναι η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος, καταδικάζοντας φυσικά τον εμπρησμό της οικίας του Γιώργου Μπίκα βάζει. Άλλωστε η Λίγκα έχει ν' αντιμετωπίζει και μια πιθανή διεκδίκηση νέας ρήτρας από τη ΝΟVA.

Ήδη το συνδρομητικό κανάλι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ που είχε ενεργοποιήσει εξαιτίας της αναβολής των δυο πρώτων αγωνιστικών, όμως όπως φημολογείται αν δεν διεξαχθεί η 11η αγωνιστική θα υπάρξει ξανά θέμα με επιβολή ρητρών.

Στο μεταξύ η Λίγκα αποφάσισε να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα ποσά στις ομάδες. Πριν ίσχυε ότι οι ΠΑΕ λάμβαναν χρήματα ανάλογα με την βαθμολογία, την εμπορικότητα και ένα ποσό ισομερώς.

Πλέον αυτό... έσπασε και το 60 % θα δίνεται βάσει βαθμολογίας, ενώ το 40 % ισομερώς. Για παράδειγμα αν μπει στα ταμεία της Λίγκας 1 εκατ. ευρώ τα 400.000 ευρώ θα μοιραστούν δια 16 και τα 600.000 βάσει της βαθμολογικής θέσης των ομάδων.

H ανακοίνωση της Super League

"Η Super League εκφράζει τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και την ΚΕΔ/ΕΠΟ και ελπίζει αυτή να παραμείνει στη θέση της για να ολοκληρώσει το έργο της.

Συμπαρίσταται στο Γιώργο Μπίκα και το Γιάννη Τσαχειλίδη και, όπως είναι αυτονόητο, καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, με την ευχή το έργο των διωκτικών και δικαστικών Αρχών να αποτρέψει οριστικά και αμετάκλητα την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η Super League θεωρεί επίσης αυτονόητη την παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας από το Κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους και το έργο τους.

Παρά τα ως άνω, επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v