Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο από «αντιεξουσιαστές»

«Συγκρούσεις» στο Πολυτεχνείο και στους δρόμους γύρω από αυτό μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν «οχυρωθεί» στο κτίριο του ιδρύματος και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ. Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ.

Ένταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο από «αντιεξουσιαστές»

Από σοβαρά επεισόδια στην Σταδίου και στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο στιγματίστηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδες αντιεξουσιαστών «οχυρώθηκαν» στο κτίριο του ιδρύματος και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων της Αστυνομίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου λάμψης, ενώ η ένταση συνεχίζεται.

Κλειστή είναι η Πατησίων μέχρι την Ομόνοια, καθώς και οι κάθετοι οδοί στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ σε ορισμένους από αυτούς οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει «οδοφράγματα».

Παράλληλα άγνωστα άτομα έριξαν, πριν από λίγη ώρα, δύο βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Από την επίθεση, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε προσαγωγή.

Νωρίτερα, οι ταραχές είχαν επίκεντρο την περιοχή γύρω από την Παλιά Βουλή όπου ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διασπάσει το αστυνομικό μπλόκο και να κατευθυνθεί προς την Πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ. Παράλληλα η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στην Παλαιά Βουλή.


Λίγο πριν τις 20.00 ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενός ιμπεριαλιστικού κράτους, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό. Ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους από την Ουκρανία μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών».

Εν τω μεταξύ πολιορκημένη πόλη θυμίζει το κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Η Αστυνομία ανακοίνωσε απαγόρευση συγκεντρώσεων και το μέτρο έχει ενεργοποιηθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα έχει ισχύ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και θα αποχωρήσει ο Μπάρακ Ομπάμα. 

Ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

























Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v