Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ομάδες πληρώνουν ακριβά τις αναβολές και το μπάχαλο στο πρόγραμμα

Η ΝΟVA έχει κάνει τεράστια οικονομική επένδυση στο Πρωτάθλημα της Super League και οι συνεχείς αναβολές δεν εξυπηρετούν τα σχέδιά της. Ρήτρες που μπορεί να φτάσουν και τα 8 εκατ. ευρώ για τις ομάδες.

Οι ομάδες πληρώνουν ακριβά τις αναβολές και το μπάχαλο στο πρόγραμμα

Η ΝΟVA είναι ο αποκλειστικός οικονομικός αιμοδότης των ΠΑΕ της Super League και σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη με επιτροπή της Λίγκας, ενημέρωσε τις ομάδες ότι δεν προτίθεται να καταβάλει τη δόση Οκτωβρίου που προβλέπεται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο και φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Αυτά αν προστεθούν στις υπόλοιπες απώλειες τότε η ζημιά για τις ΠΑΕ θα φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ!

Η Nova επικαλείται απώλεια συνδρομητών από τις αλλεπάλληλες διακοπές στο περσινό αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα, για τις οποίες μάλιστα, έχει ενεργοποιήσει ή θα ενεργοποιήσει συγκεκριμένες ρήτρες.

Να θυμίσουμε ότι από τη μη διεξαγωγή των περσινών πλέι οφ σε συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ενεργοποιήθηκε ρήτρα 1,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης αλλά 2,8 εκατ. ευρώ μπήκαν για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος που αναβλήθηκαν με απόφαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και θα γίνουν τον Γενάρη.

Σε αυτά αν προστεθούν ακόμα 2,8 εκατ. ευρώ για την 11η αγωνιστική που τελικά δεν έγινε αυτό το τριήμερο (19-21/11) τότε φτάνουμε σε... αιμορραγία της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ.

Αν λοιπόν δεν καταβληθούν τώρα οι δόσεις, οι επόμενες είναι για τον Φεβρουάριο του 2017! Αυτό σημαίνει ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βρουν άλλη πηγή εσόδων για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι που φαντάζει σχεδόν αδύνατο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v