Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δράμα των ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε που επέζησαν

Ο Έλιο Νέτο είναι πιθανό να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, εάν ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ, ο Ζάκσον Φόλμαν έχασε το δεξί του πόδι, ενώ για τον Άλαν Ρούσελ γίνονται προσπάθειες για να μην καθηλωθεί σε αναπηρικό καριτσάκι.

Το δράμα των ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε που επέζησαν

Ο Έλιο Νέτο είναι ο μοναδικός από τους διασωθέντες ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε, που όχι μόνο βγήκε ζωντανός από την κόλαση του αεροπορικού δυστυχήματος, αλλά έχει μεγάλες πιθανότητες να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο!

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει ένα τραύμα στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε να χειρουργηθεί στους πνεύμονες, στο γόνατο και στον καρπό. Παρά τις πολλές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως ο 31χρονος θα φορέσει ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια. Πάντως ο Νέτο είναι σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε: «Θέλω να πεθάνω και εγώ...»!

Πάντως, όπως έγραψε ο πατέρας του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού στο Facebook, ο Νέτο, που έχει, φυσικά και ψυχολογική υποστήριξη, είναι καλύτερα. «Καλησπέρα. Σας ενημερώνω με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ότι ο γιος μου πηγαίνει ολοένα και καλύτερα. Μόλις ολοκλήρωσε την επέμβαση στο πόδι του και οι γιατροί λένε ότι θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε.

Όσο για τους άλλους δύο ποδοσφαιριστές που στάθηκαν τυχεροί, μέσα στην ατυχία τους, ο Ζάκσον Φόλμαν δεν θα χάσει, τελικά και το αριστερό του πόδι, αφού μετά τον ακρωτηριασμό που του έγινε στο δεξί του, ο οργανισμός του αντέδρασε θετικά, ενώ για τον Άλαν Ρουσέλ, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στη σπονδυλική του στήλη και παρότι δεν έχουν βελτιωθεί ακόμη οι κινήσεις του, οι γιατροί αισιοδοξούν ότι δεν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v