Ο Ουζουνίδης υποσχέθηκε άμεση βελτίωση

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παρουσίασαν στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιστρέψει στα χρόνια των επιτυχιών και των Πρωταθλημάτων.

Ο Ουζουνίδης υποσχέθηκε άμεση βελτίωση

Τα πλάνα του για τον "δικό" του Παναθηναϊκό ανέλυσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην επίσημη παρουσίασή του από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο νέος τεχνικός του "τριφυλλιού", ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, μίλησε για το μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα, χωρίς να κρύβεται και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει ν' αντιμετωπίσει.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και καιρό ήταν στο μυαλό της διοίκησης: "Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ένας άνθρωπος που εμείς θέλαμε από καιρό να έρθει στην ομάδα. Κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουμε την ευκαιρία να έρθει στην ομάδα.

Είναι ένας εξαιρετικός Έλληνας προπονητής. Περιμένουμε να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει».

Στη συνέχεια μίλησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, λέγοντας: «Εύχομαι στον Μαρίνο καλή τύχη. Χθες μιλήσαμε λίγο, δεν έχουμε πολύ χρόνο λόγω του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Υποστηρίζουμε την δουλειά του και πιστεύουμε πως θα πάμε ψηλά μαζί του».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τονίζοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από 17 χρόνια επιστρέφω στην ομάδα, όμως πιστεύω ότι είναι ευκαιρία να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Δυσκολίες υπάρχουν άλλωστε αν δεν υπήρχαν ίσως να μην ήμουν εδώ σήμερα. Πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα και να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει όμορφα που βλέπει αυτή την ομάδα. Να επιστρέψουμε σε χαρές και τίτλους".

Πότε περιμένετε ν' αλλάξει η εικόνα της ομάδας;

«Από αύριο πρέπει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Πιστεύω ότι όντως έχουμε ένα καλό ρόστερ. Είναι καλό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και θα μας δώσουν την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και αυτό το πιστεύω».

Εάν οι παίκτες έχουν κίνητρο;

«Τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την εικόνα. Το κίνητρο είναι να φτάσουμε στις νίκες. Όταν παίζουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα στόχος είναι πάντα οι νίκες. Άλλωστε και σε περιόδους που η ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες της αρμόζει ο κόσμος χειροκροτούσε».

Εάν θα αλλάξει το σύστημα;

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ταυτότητα. Να ξέρει ο κόσμος ότι η ομάδα παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο που απλά έχει κάποιες μικρές παραλλαγές».

Εάν έχει εικόνα για τους παίκτες και για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου;

«Η αξιολόγηση έχει γίνει ήδη. Θα περιμένω να δω προσωπικά σαν προπονητής τι μπορεί να μου δώσει κάθε παίκτης. Με μένα στον πάγκο μπορεί κάποιος παίκτης να μου δώσει κάτι τελείως διαφορετικό. Είπα και χθες στους παίκτες μου ότι για να παίξουν με μένα πρέπει απλά να κάνουν κάποια βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Εάν θα δώσει ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Ο Παναθηναϊκός έφτασε στις μεγάλες επιτυχίες στηριζόμενος σε Έλληνες παίκτες. Αν κάποιος παίκτης από τις ακαδημίες μου δείξει ότι μπορεί τότε θα πάρει την ευκαιρία του. Είχαμε και μία πρώτη συζήτηση με τον κύριο Σαμαρά για τις ακαδημίες».

Εάν η ομάδα μπορεί να κυνηγήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο;

«Η κατάσταση στις εγχώριες διοργανώσεις δεν είναι πια στα χέρια μας ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο Κύπελλο, όμως αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε έιναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στις νίκες. Υπάρχει ένα μεγάλο αρνητικό σερί που πρέπει να σταματήσει».

Εάν έχει δει το θέμα των τραυματισμών;

«Σίγουρα το να χάνει κάποιους παίκτες με τραυματισμούς δεν είναι ό,τι καλύτερο όμως είναι σίγουρο ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v