Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσια πρόταση να σπάσει το ταμπού των γκέι στο ποδόσφαιρο

Ο Γκρέγκ Κλάρκ υποστήριξε ότι στο βρετανικό ποδόσφαιρο υπάρχουν περισσότεροι από 500 ομοφυλόφιλοι και δεν θα έπρεπε να κρύβονται, αλλά να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά.

Δημόσια πρόταση να σπάσει το ταμπού των γκέι στο ποδόσφαιρο

Σε μία πρόταση που θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση προχώρησε ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να σπάσει το... ταμπού των γκέι αθλητών στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν περίπου 500 γκέι ποδοσφαιριστές στο βρετανικό ποδόσφαιρο, ωστόσο προς το παρόν κανείς εν ενεργεία δεν το έχει παραδεχθεί, αλλά προτιμά να το κρύβει.

Ο Κλαρκ μίλησε με 15 ομοφυλόφιλους ανθρώπους του αθλητισμού, μεταξύ άλλων και ποδοσφαιριστές, ζητώντας τη συμβουλή τους και κατέληξαν ότι μία συγχρονισμένη αποκάλυψη στην πρεμιέρα της νέας σεζόν θα ήταν ιδανική επιλογή.

"Αυτό που λέω είναι ότι εάν υπάρχει ένας αριθμός επαγγελματιών που θέλουν να αποκαλυφθούν, γιατί να μην το συγχρονίσουμε; Ώστε ο κάθε ένας να μην το κάνει μόνος του, αλλά η Premier League, η Football League και η FA να το κάνουν στην αρχή της σεζόν. Όταν αρχίζει η σεζόν, όλοι πιστεύουν ότι είναι η χρονιά τους, το κοινό είναι χαρούμενο, ο ήλιος λάμπει".

"Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες συνάντησα 15 ομοφυλόφιλους ανθρώπους του αθλητισμού για να ρωτήσω τις απόψεις τους, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ δύσκολο να οργανώσεις μία επιτροπή εκπροσώπησης από κορυφαίους γκέι ποδοσφαιριστές, επειδή ορισμένοι εξ αυτών είναι χαρούμενοι με τη σεξουαλικότητά τους και απλά δεν θέλουν κανείς να το ξέρει. Δεν θέλω να γίνω μέρος μιας διαδικασίας που λέει 'πρέπει να αποκαλυφθείς'. Δεν είναι σωστό. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Είναι μονόδρομος, εάν αποκαλυφθείς, δεν αλλάζει".

Ο Κέβιν Μάιλς από την ομοσπονδία φιλάθλων ποδοσφαίρου της χώρας, σχολίασε σχετικά στη "Mirror": "Η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων θα είναι άκρως υποστηρικτική προς κάθε παίκτη που θέλει να αποκαλυφθεί. Υπάρχει μία λογική στο να κανονιστεί πολλοί παίκτες να αποκαλυφθούν την ίδια στιγμή. Αυτό θα σημαίνει πολύ μικρότερη πίεση στους παίκτες σε σχέση με το εάν ένας παίκτης αποκαλυφθεί μόνος του".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v