Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε αλλά νίκησε με 2-0 την Ξάνθη

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Σβαρνά και κλείδωσαν τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Μανθάτη. Οι Πειραιώτες φωνάζουν για πέναλτι στον Μανθάτη στο 69’ αλλά ο Κομίνης έδειξε «παίζεται».

Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε αλλά νίκησε με 2-0 την Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά συνέχισε την σταθερή πορεία προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Ξάνθης. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 και αύξησαν στους 11 τους βαθμούς διαφοράς από τους ακρίτες.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους όμως ο Φορτούνης ήταν «μπλοκαρισμένος» ενώ οι προσπάθειες που δοκίμασε ο δραστήριος Μάριν δεν του… βγήκαν.

Οι Ακρίτες ανέβασαν τις γραμμές τους, όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν κινδυνεύουν κι έψαξαν τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Βασιλακάκης (32’) βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ξεθάρρεψαν και πλησίασαν το γκολ και στο 41’ όμως το σουτ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες ξαναπήραν τα ηνία στο φινάλε, όμως τα γεμίσματα που επιχείρησαν δεν προβλημάτισαν καθόλου την αντίπαλη άμυνα με το 0-0 να διατηρείται στα πρώτα 45λεπτά.

Από το πουθενά βρήκε γκολ ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Έπειτα από πανέμορφη ενέργεια και πλασέ του Σεμπά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε όμως η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα (48’). Η Ξάνθη δεν αποσυντονίστηκε, διατήρησε την οργάνωσή της, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Καπίνο. Το ματς είχε κακό ρυθμό, ενώ οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν για πέναλτι του αντίπαλου γκολκίπερ στον Μανθάτη στο 69ο λεπτό.

Τα λεπτά στο «Καραϊσκάκη» περνούσαν με το παιχνίδι να μην είναι σχεδόν καθόλου ζωηρό, αφού και το ρίσκο του Λουτσέσκου με την είσοδο του Σολτάνι δεν… δούλεψε. Ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα στα πόδια του, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στις καθυστερήσεις ο Μανθάτης «σφράγισε» το τρίποντο (90+1’) διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (84’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v