Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι η φθηνότερη χρηματιστηριακή στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση των online χρηματιστηριακών έχει μειώσει σημαντικά τα κόστη και τις χρεώσεις για τους επενδυτές. (Advertorial)

Ποια είναι η φθηνότερη χρηματιστηριακή στην Ελλάδα

Η ελαχιστοποίηση του κόστους συναλλαγών εδώ και καιρό αποτελεί μία από τις βασικότερες αρχές των χρηματοοικονομικών. Ο ανταγωνισμός σε μια ανοικτή οικονομία, προωθεί την αποτελεσματικότητα και τελικά μειώνει το κόστος. Τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση των online χρηματιστηριακών έχει μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας και οι χρεώσεις πλέον βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από ποτέ. Παρά το γεγονός αυτό, μια σημαντική διαφορά μεταξύ των περισσότερο και λιγότερο ακριβών χρηματιστηριακών παρέμεινε.

Οι προμήθειες μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις αποδόσεις, ειδικά για τους μικρότερους επενδυτές ή traders που διενεργούν πολλές συναλλαγές και η Ελλάδα είχε πάντα μερικά από τα πιο ακριβά τέλη συναλλαγών ανά την Ευρώπη.

Πέρυσι, η ολλανδική online χρηματιστηριακή DEGIRO άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Έλληνες πελάτες. Η εταιρεία προσφέρει στους επενδυτές κατά μέσο όρο 84% φθηνότερα τέλη και παγκόσμια πρόσβαση σε πάνω από 60 χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Πριν από την είσοδο της DEGIRO στην αγορά, οι συναλλαγές στην Ελλάδα απαιτούσαν σημαντικά υψηλότερες προμήθειες. Τώρα οι επενδυτές μπορούν να διαπραγματεύονται σε ελληνικές μετοχές με μόνο 0,5€ + 0,1% ανά συναλλαγή. Προϊόντα στις ΗΠΑ μπορούν να διαπραγματευτούν για 0,50€+ $0,004 ανά μετοχή, και τώρα επιλεγμένα ETFs διαπραγματεύονται χωρίς χρέωση.

ETFs, ή "Trackers", όπως κοινώς ονομάζονται, είναι κεφάλαια που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα, ξένα νομίσματα, ή άλλα προϊόντα και διαπραγματεύονται, όπως οι κοινές μετοχές σε χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης. Όντας ιδιαίτερα δημοφιλή για επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, η DEGIRO πρόσφατα άρχισε να προσφέρει 700 δωρεάν προς διαπραγμάτευση ETFs από παρόχους , όπως η Vanguard και BlackRock.

Σήμερα η DEGIRO έχει αναπτυχθεί σημαντικά με πάνω από 150.000 πελάτες σε 18 χώρες. Η επιτυχία της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η απόδειξη ότι οι online χρηματιστηριακές είναι η νέα τάση στη διαπραγμάτευση μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v