Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έναρξη Διαλόγων Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης

Βασική επιδίωξη του Δικτύου αποτελεί η ανάδειξη της ανάγκης αποκατάστασης της διαγενεακής δικαιοσύνης στην κορυφή της δημόσιας ατζέντας, πέρα, φυσικά, από μαξιμαλιστικές και συγκρουσιακές οπτικές.

Έναρξη Διαλόγων Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης

Οι φορείς και τα μέλη του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης διοργανώνουν την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:00, στο χώρο εκδηλώσεων του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα) τον 1ο Διάλογο του Δικτύου με θέμα «Αλληλεγγύη των Γενεών: Οριοθετώντας και Αναγνωρίζοντας το Έλλειμμα».

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν και θα τοποθετηθούν ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επικεφαλής της Κοινότητας Διαλόγους Σύνθεσις, ο κ. Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής του Μπροστά / Forward Greece, η κα Ειρήνη Ανδριοπούλου, επιστημονική συνεργάτης στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η κα Φαίη Μακαντάση, research analyst της διαΝΕΟσις, και ο κ. Πασχάλης Αγανίδης, οικονομολόγος.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, εντοπίζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της διαγενεακής δικαιοσύνης ως προϋπόθεση για την αλλαγή του κοινωνικοοικονομικού υποδείγματος της χώρας και τη διατηρήσιμη έξοδο από την κρίση, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης, στο οποίο συμμετέχουν ισότιμα διάφοροι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς –από διαφορετικές τάσεις και οπτικές– που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών. Βασική επιδίωξη του Δικτύου αποτελεί η ανάδειξη της ανάγκης αποκατάστασης της διαγενεακής δικαιοσύνης στην κορυφή της δημόσιας ατζέντας, πέρα, φυσικά, από μαξιμαλιστικές και συγκρουσιακές οπτικές.

Το Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης αποτελείται, μεταξύ άλλων, από την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, το Greek Politics Specialist Group, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης, το Μπροστά / Forward Greece, το Greek Liberties Monitor, το Forum Αγορά Ιδεών, το Aegean Rebreath, το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής, την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη, το Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους, το Power Politics και το Aegean Research Centre, αλλά και πανεπιστημιακούς και ερευνητές από ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ το εγχείρημα θα εμπλουτιστεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Επί της ουσίας, το Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης επιχειρεί να αναδείξει την τρίτη διάσταση ανάλυσης των πραγμάτων σε μία κοινωνία, όπου, παράλληλα με τον «οριζόντιο» άξονα της πολιτικής και ιδεολογικής διαφοροποίησης και τον «κάθετο» άξονα της οικονομικής και ταξικής διαφοροποίησης, έρχεται να «ρίξει» φως στον άξονα της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Έτσι, τα 3Δ του Δικτύου Διαδικτυακής Δικαιοσύνης ανταποκρίνονται και σε ένα «τρισδιάστατο» πλαίσιο ανάλυσης των πραγμάτων στην κοινωνία, συνιστώντας την... 3D Initiative.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Δίκτυο Διαγενεακής Δικαιοσύνης (3D Initiative) προχωρά, αρχικά, στη διοργάνωση μίας σειράς από ημερίδες και συζητήσεις κάθε μία από τις οποίες θα πραγματεύεται ένα συγκεκριμένο πεδίο διαγενεακής αδικίας, ανισότητας και απαιτούμενης αλληλεγγύης, στοχεύοντας τη διαμόρφωση προτάσεων θεσμικής παρέμβασης για την αποκατάσταση της διαγενεακής δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο πρώτος δημόσιος διάλογος με θέμα «Αλληλεγγύη των Γενεών: Οριοθετώντας και Αναγνωρίζοντας το Έλλειμμα», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό χώρο του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v