Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας λέει ο εισαγγελέας

Η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό, αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Οχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας λέει ο εισαγγελέας

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, επισημαίνοντας ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό, αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Όσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v