Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική έρευνα για τους δικαστικούς που εξέδωσαν το βούλευμα για τα στημένα

Ο Σταύρος Κοντονής ζητά να ερευνηθεί γιατί το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε 14 μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση. Η έρευνα αφορά τόσο πειθαρχικά όσο και πιθανά ποινικά θέματα. Εχουν δώσει εξηγήσεις οι δικαστικοί.

Ποινική έρευνα για τους δικαστικούς που εξέδωσαν το βούλευμα για τα στημένα

Διπλή έρευνα, πειθαρχική και ποινική, έχει διαταχθεί για τους δικαστικούς λειτουργούς, πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών και δύο μέλη, που εξέδωσαν το βούλευμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων.

Αντικείμενο των δύο ερευνών, που ζητήθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, είναι εάν υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των δικαστικών λειτουργών για το γεγονός ότι το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε 14 μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά και σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις. Ως προς την ποινική έρευνα, διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Βάσει του επίμαχου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, παραπέμπεται σε δίκη, μεταξύ άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, για την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) και ο εφοπλιστής και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης (φωτ.). Ο ίδιος έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε έκκρηξη.

Με το βούλευμα αυτό απαγορεύθηκε στον κ. Μαρινάκη, η ενασχόληση με θέματα ποδοσφαίρου όσο διαρκεί η δικαστική εκκρεμότητα. Κατόπιν αυτού, με ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη ορίστηκε πρόεδρος του Ολυμπιακού ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v