Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστικό πλήγμα στην τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με προσωρινή διαταγή ανέστειλε τον αποκλεισμό υπαλλήλου από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένου. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να προχωρήσει την αξιολόγηση.

Δικαστικό πλήγμα στην τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Χτύπημα» κατά της τροπολογίας με την οποία αποκλείονται από τις κρίσεις προϊσταμένων όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στην αξιολόγηση δέχθηκε η κυβέρνηση από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή αποφάσισε ότι το ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να κάνει δεκτή αίτηση υπαλλήλου που διεκδικεί θέση ευθύνης μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης την οποία θεωρεί αντισυνταγματική.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμάται, η προσωρινή διαταγή αποτελεί μια πρώτη νίκη των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θεωρούσαν, όπως διατυπώθηκε πολλάκις από την ΑΔΕΔΥ , πως η τροπολογία αυτή είναι «εκδικητική και αντεργατική». Συγκεκριμένα θεωρούν πως η τροπολογία του περασμένου Σεπτεμβρίου που φέρει την υπογραφή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη είναι, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «τροπολογία ανταπεργίας» που επιβάλλει ποινές σε όσους συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει από Μάρτιο του 2017 απεργία στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Το περασμένο Σεπτέμβριο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, όποιος δεν εκπληρώνει το καθήκον αξιολόγησης αποκλείεται από την διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης σε θέση προϊστάμενου. Το ΤΕΙ Ηπειρου απέκλεισε υπάλληλο επειδή απεργούσε και δεν είχε αξιολογήσει υφιστάμενους του και η ΑΔΕΔΥ δια του καθηγητής κου Λαζαράτου έκανε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Το δικαστήριο έδωσε προσωρινή διαταγή και ανέστειλε τον αποκλεισμό του υπαλλήλου διατάσσοντας την συμμετοχή του στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένου «στα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής, χωρίς όμως να παρέχονται σε αυτόν περαιτέρω δικαιώματα από τυχόν επιλογή του, πριν κριθεί το βάσιμο της αιτήσεως ακυρώσεως που εκκρεμεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v