Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της προφυλάκισης των δυο στρατιωτικών

Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεσή τους.

Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της προφυλάκισης των δυο στρατιωτικών

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την ένσταση των συνηγόρων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με την οποία ζητούσαν να μπει τέλος στην προφυλάκισή τους. Το αίτημα υποβλήθηκε σε άλλο δικαστήριο από αυτό που είχε διατάξει την παραμονή των δυο σε καθεστώς προφυλάκισης, αλλά όπως αποδεικνύεται το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. 

Συγκεκριμένα, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v