Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στον ΙΦΕΤ

Πρόκειται για φορέα, μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα, που παρέχει υπηρεσίες υγείας, αναπτύσσοντας την έρευνα και την τεχνογνωσία στον τομέα του φαρμάκου.

Νίκη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στον ΙΦΕΤ

Μία ακόμη σημαντική νίκη πέτυχες η συνδικαλιστική οργάνωση ΕΝΟΤΗΤΑ, αυτή την φορά στις εκλογές του ΙΦΕΤ.

Ο ΙΦΕΤ είναι ένας φορέας, μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα, που παρέχει υπηρεσίες υγείας, αναπτύσσοντας την έρευνα και την τεχνογνωσία στον τομέα του φαρμάκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. Διακινεί μοναδικά φάρμακα αναγκαία για τη δημόσια υγεία, παρασκευάζει μεθαδόνη και καλύπτει τα νοσοκομεία της χώρας από την έλλειψη φαρμάκων (που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις φαρμακευτικές εταιρείες) για σπάνιες ασθένειες που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Φυσικά, όπως συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα, ο Οργανισμός αυτός που λειτουργεί χωρίς χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (με «φέσια» που ξεπερνούν τα δύο έτη!) έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» παίρνει θέση και προγραμματίζει σειρά δράσεων με στόχο:

* Την αξιοποίηση του ΙΦΕΤ

* Την μεγαλύτερη ανάπτυξη της έρευνας

* Την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων σκευασμάτων

* Την στήριξη του προγράμματος απόσυρσης ληγμένων φαρμάκων.

Όπως σημειώνει την ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ «στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία μας και με το Σωματείο ΙΦΕΤ, ιδίως τώρα που το ιδρυτικό μας μέλος Γιώργος Κακαριάρης ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου εκλέγοντας έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Γενικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συγχαίρει τον εκπρόσωπό μας Γ. Κακαριάρη και του εύχεται να έχει υπεύθυνη και δημιουργική θητεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v