Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεράστια προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη βροχή και το χαλάζι

Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες από τη λεωφόρο Νίκης, που καλύφθηκε από νερά και η επιφάνειά της έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Tεράστια προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη βροχή και το χαλάζι

Πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα είχε δεχτεί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Λόγω του μεγάλου όγκου των νερών, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θωμάς Ψαράς.



Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο συντονιστής επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Ναθαναήλ Ρήγας.

Λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το αεροδρομιο λειτουργεί κανονικά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.



Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Σιμητόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, κινδύνευσε μια μεσήλικη γυναίκα, την ώρα που περίμενε το λεωφορείο στη στάση.

Επίσης, ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο ύψος της Μεσολογγίου με την οδό Φιλίππου, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί, σύμφωνα με το thessnews.gr.

Και στις δύο περιπτώσεις κατέφθασε έγκαιρα ασθενοφόρο, που μετέφερε τους δύο ανθρώπους στα σπίτια τους, καλά στην υγεία τους.

Επίσης, με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.



Την ίδια ώρα, πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες από τη λεωφόρο Νίκης, που καλύφθηκε από νερά και η επιφάνειά της έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Νωρίτερα, πέρα από την ισχυρή βροχόπτωση στην πόλη, έπεσε και χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: seleo.gr, ΒΙΝΤΕΟ: thesstoday.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v