Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κέντρο Ελληνικών Εκλογών» μέσα στο TikTok

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η πρωτοβουλία στους χρήστες της εφαρμογής.

«Κέντρο Ελληνικών Εκλογών» μέσα στο TikTok

Το TikTok παρέχει έναν οδηγό για τις ελληνικές εκλογές του 2023 εντός της εφαρμογής του Giacomo Lev Mannheimer, Head of Government Relations & Public Policy, NA Ευρώπη & Ισραήλ, TikTok.

Eγκυρη πληροφόρηση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παροχή πρόσβασης σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής της εφαρμογής για την αντιμετώπιση της εκλογικής παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανοίγει ένα Κέντρο Ελληνικών Εκλογών εντός της εφαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μεταξύ άλλων να μάθουν πώς και πού να ψηφίζουν, μέσω πληροφοριών που παρέχονται από θεσμικές πηγές.

Επισήμανση περιεχομένου

Τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν ετικέτες σε περιεχόμενο που προσδιορίζεται ότι σχετίζεται με τις εθνικές εκλογές 2023, καθώς και σε περιεχόμενο από λογαριασμούς που ανήκουν σε κυβερνήσεις, πολιτικούς και πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Αυτές οι ετικέτες θα επιτρέπουν στους θεατές να κατευθυνθούν στο κέντρο μας και να λάβουν πληροφορίες για τις εκλογές.

Επίσης θα παρέχει πρόσβαση σε δημοφιλή hashtags εκλογών, έτσι ώστε όποιος αναζητά αυτό το περιεχόμενο να έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. 

Απαγόρευση monetisation (χρήσης χρημάτων στον λογαριασμό) και εκστρατειών για συγκέντρωση κεφαλαίων (fundraising)

Το TikTok έχει από καιρό απαγορεύσει την πολιτική διαφήμιση, συμπεριλαμβανομένων τόσο των πληρωμένων διαφημίσεων στην πλατφόρμα όσο και των δημιουργών που πληρώνονται απευθείας για την παραγωγή επώνυμου περιεχομένου. Αυτήν τη στιγμή η εφαρμογή απαγορεύει το πολιτικό περιεχόμενο σε μια διαφήμιση, αλλά και περιορίζει την πρόσβαση λογαριασμών πολιτικών κομμάτων και προσώπων σε όλες τις διαφημίσεις και τις λειτουργίες δημιουργίας εσόδων. Επιπλέον δεν επιτρέπεται η πρόσκληση συγκέντρωσης χρημάτων για εκστρατείες (fundraising). Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως ένα βίντεο από έναν πολιτικό που ζητά δωρεές ή ένα πολιτικό κόμμα που κατευθύνει σε σελίδα δωρεών στον ιστότοπό του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v