Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγίες προς αεροναυτιλομένους για την αντιπυρική περίοδο 2024

Λόγω των έκτακτων συνθηκών σε περίπτωση φωτιάς, εκδίδονται οδηγίες αποκλεισμού περιοχών στις πληγείσες περιοχές, ώστε να διεξάγονται απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις επιτήρησης, αεροπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οδηγίες προς αεροναυτιλομένους για την αντιπυρική περίοδο 2024

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο διασφάλισης της εναέριας κυκλοφορίας και της απρόσκοπτης διεξαγωγής επιχειρήσεων των εναέριων μέσων της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνονται κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς ή λοιπών φυσικών καταστροφών, εκδίδονται και ισχύουν ΝΟΤΑΜ (αεροπορικές οδηγίες) αποκλεισμού περιοχών, για το σύνολο της Πολιτικής Αεροπορίας στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να διεξάγονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι επιχειρήσεις επιτήρησης, αεροπυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΥΠΑ, εφιστά την προσοχή στους αεροναυτιλομένους, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων ΣμηΕΑ (Drones), για πιστή τήρηση των περιορισμών. Σε αντίθετη περίπτωση, και λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων συνθηκών, θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις της κείμενης Εθνικής Νομοθεσίας (Αεροπορικός Κώδικας).

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος ισχύει για το χρονικό διάστημα από 1/5/2024 έως 31/10/2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v