Απαλλαγή του σκηνοθέτη Κ. Κωστόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό ζήτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Εισαγγελέας της Έδρας. Πώς έκρινε την κατάθεση της παθούσας και τι είπε για τις καταθέσεις των δύο συναδέλφων ηθοποιών της μηνύτριας. Το σχόλιο για την απολογία του κατηγορούμενου.

Απαλλαγή του σκηνοθέτη Κ. Κωστόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου από την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, το 2010, εισηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Ο Εισαγγελέας έκρινε πως όσα ισχυρίζεται η ηθοποιός, η οποία μήνυσε τον σκηνοθέτη στο πλαίσιο της κίνησης meToo, "δεν αντέχουν στην κοινή λογική" και εξέφρασε με έμφαση την θέση του λέγοντας πως "έχω σοβαρές αμφιβολίες" και τονίζοντας ότι "είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία".

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η κατάθεση της παθούσας , "μία ψυχρή κατάθεση", δεν τον έπεισε πως αυτά που περιέγραψε η ηθοποιός, τα είχε ζήσει.

Αναφερόμενος μάλιστα στις καταθέσεις των δύο συναδέλφων της μηνύτριας, Μαρκέλλας Γιαννάτου και Κατερίνας Διδασκάλου, που στάθηκαν στο πλευρό της μηνύτριας, περιγράφοντας στο δικαστήριο απρεπείς σεξουαλικές πράξεις του κατηγορούμενου σε βάρος τους, ο εισαγγελέας είπε πως αυτές πράγματι "έδωσαν βιωματικές καταθέσεις" για να συμπληρώσει "θα μου πεις είναι ηθοποιοί".

Ο Εισαγγελέας δεν δέχθηκε πως ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε το επίμαχο βράδυ που είχε βγει για φαγητό με την παθούσα, χημική ουσία , όπως εικάζει η ηθοποιός για την κατάσταση αδυναμίας που ,περιγράφει ότι, βρέθηκε.

Όπως είπε ο εισαγγελέας "δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά η παθούσα πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λιποθύμησε..". Σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό της ηθοποιού ότι μετά τον βιασμό , που φέρεται να έγινε σε ένα πάρκινγκ, ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει σε κλαμπ που ήταν φίλοι της: "Το θύμα δηλαδή μετά, τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Όχι. Του λέει «να πάω στο Ακρωτήρι!»." .

Ο Εισαγγελέας αναρωτήθηκε αν ο κατηγορούμενος δείχνει άνθρωπος που «θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογενειακά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής;" και είπε πως ο σκηνοθέτης δεν του φάνηκε να στερείται το στοιχείο του καταλογισμού.

Νωρίτερα στην απολογία του ο Κώστας Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του να βγει και να πει πως είναι αυτός τον οποίο κατήγγειλε πριν δύο χρόνια η ηθοποιός και πως δήλωσε παραίτηση από την δουλειά , σε τηλεοπτικό σήριαλ, που είχε αναλάβει τότε.

Κατά τον κατηγορούμενο, η ηθοποιός ψεύδεται για όσα ισχυρίζεται σε βάρος του, καθώς όσα έγιναν εκείνο το βράδυ , όπως είπε, έγιναν με την επιθυμία και των δύο. Ανέφερε, επίσης, πως όταν η παθούσα του είπε να σταματήσει , εκείνος σταμάτησε και πως την πήγε στο κλαμπ που ήταν οι φίλοι της στο οποίο έμεινε και ο ίδιος γιατί στην διαδρομή η ηθοποιός δεν του μιλούσε.

"Σε όλο το δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι, αν την πόνεσα, αν έκανα κάτι και αυτή δεν μιλούσε. Πήγαμε στο κλαμπ, τη ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί της, δεν απάντησε. Εγώ πήγα να δω τι έχει. Εκείνη ήταν μια χαρά, μιλούσε με τους φίλους της, αλλά εμένα με αγνοούσε. Κι έφυγα. Πήρα τον Βαζάκα (σεναριογράφος μάρτυρας στην δίκη) να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως τη βίασα. Του λέω «πλάκα μου κανείς; Τι μαλ.. είναι αυτές;..".

Ο σκηνοθέτης τόνισε πως ούτε η οικογένεια του, ούτε οι φίλοι του τον άφησαν μόνο μετά την μήνυση της ηθοποιού "Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν, αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής" είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v