Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Νέα τιμή από HSBC- Κάλυψη από Cheuvreux

Κάλυψη με τιμή στόχο τα 16 ευρώ ξεκινά η Cheuvreux για τη ΜΕΤΚΑ (1/4) με σύσταση "outperform", ενώ η HSBC χαμηλώνει την τιμή στόχο (στα 16,4 ευρώ), διατηρώντας την σύσταση “overweight” (3/4).

ΜΕΤΚΑ: Νέα τιμή από HSBC- Κάλυψη από Cheuvreux
Την κάλυψη της Μέτκα με τιμή στόχο τα 16 ευρώ και σύσταση outperform ξεκινά η Cheuvreux σε έκθεσή της με ημερομηνία 1η Απριλίου, όπου αναφέρει την υπολογίσιμη πείρα της εταιρίας στην κατασκευή ενεργειακών μονάδων «με πολύ κερδοφόρο τρόπο».

Η εταιρία αναφέρεται στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Μέτκα το οποίο τοποθετεί στα 826 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι εξασφαλίζει την ορατότητα αναφορικά με την κερδοφορία των ετών 2008 και 2009. Μετά το 2009 ο ρυθμός ανάπτυξης του ανεκτέλεστου υπολοίπου εκτιμάται υπεράνω του 25% λόγω των αυξημένων αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα και στην περιοχή.

Εξάλλου, στα 16,4 ευρώ ανά μετοχή, από 20,5 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την ΜΕΤΚΑ η HSBC, με έκθεσή της στις 3 Απριλίου, στην οποία διατηρεί την σύσταση “overweight”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι το guidance της εταιρίας «απογοητεύει» αλλά οι προοπτικές της παραμένουν θετικές λόγω της δυναμικής στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας στην εγχώρια αγορά.

Η νέα τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 20%, ενώ η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 2ης Απριλίου στα 14,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v