Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB - Πειραιώς στα ευρωπαϊκά top picks της KBW

Marfin Popular Bank και Πειραιώς συμπεριλαμβάνει στην λίστα με τα top picks της από τον κλάδο των ευρωπαϊκών τραπεζών η KBW, στην έκθεσή της για τις προοπτικές του κλάδου κατά το β' τρίμηνο του 2008.

MPB - Πειραιώς στα ευρωπαϊκά top picks της KBW
Marfin Popular Bank και Πειραιώς συμπεριλαμβάνει στην λίστα με τα top picks της από τον κλάδο των ευρωπαϊκών τραπεζών η Keefe Bruyette & Woods, στην έκθεσή της για τις προοπτικές του κλάδου κατά το β' τρίμηνο του 2008.

Ο διεθνής οίκος προχωρά παράλληλα σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς, στα 29 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως, και για την Τράπεζα Κύπρου στα 10 ευρώ ανά μετοχή, από 12 ευρώ προηγουμένως. 

Όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, δίνει σύσταση “outperform” για τις Alpha Bank (τιμή-στόχος 29 ευρώ ανά μετοχή), Marfin Popular Bank (11 ευρώ ανά μετοχή), Εθνική Τράπεζα (50 ευρώ ανά μετοχή) και Πειραιώς (29 ευρώ η νέα τιμή-στόχος), ενώ για την Eurobank (24,2 ευρώ ανά μετοχή) και την Τράπεζα Κύπρου (10 ευρώ η νέα τιμή-στόχος) η σύσταση είναι “market perform”. 

Πιο αναλυτικά, στην έκθεσή της η KBW, η οποία διατηρεί σύσταση “underweight” για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, σημειώνει ότι οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να είναι δύσκολες, ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του κλάδου έχουν και πάλι υποβαθμιστεί και ότι συνεχίζει να «βλέπει» περαιτέρω αρνητικές αναθεωρήσεις της κερδοφορίας στο μέλλον.

Οι μετοχές είναι φθηνές, επισημαίνει, ωστόσο «ψάχνουμε το τέλος του κύκλου υποβάθμισης των κερδών πριν αρχίσουμε να τηρούμε μια πιο θετική στάση για τον κλάδο».

Σύμφωνα με την KBW, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος διαπραγματεύεται 9,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008 και 7,6 φορές αυτά του 2009, φθηνότερα δηλαδή απ’ ότι κατά το δ’ τρίμηνο και στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

Το σχετικό ΡΕ σε σχέση με την αγορά έχει επίσης μειωθεί στο 77%, σημαντικά χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου, ενώ ο λόγος των κερδών προς την λογιστική αξία για το 2008 είναι επίσης χαμηλός, στο 1,2. Ωστόσο, τονίζει ο διεθνής οίκος, χωρίς «ορατότητα» όσον αφορά στην κερδοφορία, τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν έχει μεγάλη σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v