Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Στα 3,3 ευρώ η νέα τιμή από Deutsche Bank

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Alapis, στα 3,3 ευρώ ανά μετοχή από 3,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 7/4 η Deutsche Bank, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του μοντέλου αποτίμησής της.

Alapis: Στα 3,3 ευρώ η νέα τιμή από Deutsche Bank
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Alapis, στα 3,3 ευρώ ανά μετοχή από 3,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 7/4 η Deutsche Bank, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του μοντέλου αποτίμησής της, από ένα μοντέλο που βασίζεται στις εξαγορές, σε ένα που βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την σύσταση “buy” για την Alapis, σημειώνει ότι σε γενικές γραμμές η επενδυτική της θέση για την εταιρεία παραμένει αμετάβλητη, ωστόσο, δεδομένων των ωφελειών από τις εταιρείες που έχουν εξαγορασθεί τους τελευταίους εννέα μήνες, θεωρεί ότι υπάρχει πλέον αρκετή «ορατότητα» ώστε το μοντέλο αποτίμησης να βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη.

Σημειώνει ότι εξακολουθεί να παραμένει «συντηρητική» στις εκτιμήσεις της, κυρίως μειώνοντας τις προσδοκίες για τα περιθώρια, ωστόσο αναμένει την κερδοφορία της Alapis να αυξηθεί με ρυθμό 25-30% τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πωλήσεις από το τμήμα human health αναμένεται να «τρέξουν» με ρυθμό 22% την περίοδο 2007-2010, ενώ για το 2008 αναμένεται αύξηση των EBITDA και των καθαρών κερδών κατά 63% και 58% αντίστοιχα, στα 249 εκατ. ευρώ και 161 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA και των κερδών ανά μετοχή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 32% και 29% αντίστοιχα, την περίοδο 2007-2010.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι, συγκριτικά με τις εταιρείες του κλάδου, η Alapis διαπραγματεύεται με discount 60%, με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Η μετοχή της Alapis ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 7ης Απριλίου στα 2,17 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v