Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Δύο σενάρια για το τίμημα της ΕΕΓΑ δίνει η DB

Η αγορά λογικά θα εκλάβει θετικά την ανακοίνωση της ΕΤΕ για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 40 ευρώ και σύσταση "buy".

ΕΤΕ:Δύο σενάρια για το τίμημα της ΕΕΓΑ δίνει η DB
Η αγορά λογικά θα εκλάβει θετικά την ανακοίνωση της ΕΤΕ για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 40 ευρώ και σύσταση "buy" για την τράπεζα.  

Ο οίκος σημειώνει ότι πρώτον, θα απελευθερωθούν κεφάλαια για την Εθνική και θα καταγραφούν κάποια κέρδη και δεύτερον, τα ασφαλιστικά προϊόντα που διατίθενται θα βελτιωθούν, αυξάνοντας πιθανότατα τη διείσδυσή της στην ασφαλιστική αγορά.  

Η Deutsche Bank κάνει υποθέσεις εργασίας αναφορικά με ενδεχόμενο τίμημα πώλησης, τονίζοντας ότι εάν η ασφαλιστική αποτιμηθεί σε πολλαπλασιαστές ανάλογους με αυτούς όπου πούλησε τον ασφαλιστικό κλάδο η Marfin τον προηγούμενο μήνα (15,7 φορές τα κέρδη του 2007), το ενδεχόμενο τίμημα ανέρχεται στα 700 εκατ. ευρώ. 

Εάν αποτιμηθεί σε επίπεδα τιμών ανάλογα με αυτά όπου πουλήθηκε ο ασφαλιστικός κλάδος της Erste, τότε το τίμημα θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v