Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cheuvreux: 3+2 Top picks για την Ελλάδα

Τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές της για το 2009 η Cheuvreux, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει τις μετοχές των Ελλάκτωρ και Jumbo.

Cheuvreux: 3+2 Top picks για την Ελλάδα
Τις μετοχές των ΟΠΑΠ (τιμή-στόχος 23 ευρώ), ΔΕΗ (17,6 ευρώ) και ΟΤΕ (16,5 ευρώ) από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές της για το 2009 η Cheuvreux (Ιανουάριος 2009), ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει τις μετοχές των εταιριών Ελλάκτωρ (6 ευρώ) και Jumbo (11,5 ευρώ).

Σύμφωνα με τη Cheuvreux, οι ελληνικές μετοχές πιθανόν να υποαπέδιδαν το 2009, ως εκ τούτου έμφαση δίνεται στις μετοχές με αμυντικές αξίες.

Όπως επισημαίνει, το Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει περισσότερο εκτεθειμένο στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο οποίος χαρακτηρίζεται σχετικά επικίνδυνος για επενδύσεις, τουλάχιστον για το α΄ εξάμηνο του 2009.

Για τον τραπεζικό κλάδο η Cheuvreux τηρεί ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση για την κερδοφορία του το 2009, αναμένοντας πτώση των κερδών κατά περίπου 20%. Σημειώνει παράλληλα πως οι αδύναμες προοπτικές για τις τράπεζες το 2009 μπορεί να αυξήσουν τις ανησυχίες και για το 2010, καθιστώντας έτσι δύσκολη μια σχετική υπεραπόδοση του κλάδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Cheuvreux, αρκετές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης προσφέρουν πλέον σημαντική αξία στα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως τονίζει, υπό τις παρούσες συνθήκες της αγοράς, επιλέγει να τηρήσει σύσταση "overweight" για βασικές αμυντικές μετοχές της ελληνικής αγοράς και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε μετοχές μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης που καλύπτει, οι οποίες έχουν μειωμένη έκθεση στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v