Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Συναντήσεις με 8 εισηγμένες

Συναντήσεις με στελέχη των Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Elmec, ΚΑΕ, ΟΛΠ, Σαράντης και Sprider είχαν οι αναλυτές της Alpha Finance. Ποιες εταιρίες διατηρούν την εμπιστοσύνη της χρηματιστηριακής και για ποιες "επιφυλάσσεται".

Alpha Finance: Συναντήσεις με 8 εισηγμένες
Συναντήσεις με στελέχη των Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Elmec, ΚΑΕ, ΟΛΠ, Σαράντης και Sprider είχαν οι αναλυτές της Alpha Finance.  

Ελλάκτωρ: Θετικές εντυπώσεις αποκόμισαν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής από την εταιρία, κρίνοντας ότι οι προβλέψεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της είναι πιθανόν να εμφανιστούν κατά 3% - 5% χαμηλότερες από αυτές που τελικά θα ανακοινώσει η εταιρία, λόγω ισχυρότερων πωλήσεων. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι που θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του 2009 θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό καταλύτη για τη μετοχή, σε περίπτωση που στεφθεί από επιτυχία για την Ελλάκτωρ. Άλλος ένας καταλύτης υπέρ της μετοχής θα μπορούσε να είναι μια επιτυχής κατάληξη σε σειρά διαγωνισμούς για τη διαχείριση αποβλήτων, επισημαίνει η Alpha Finance.

Πειραιώς/ Eurobank: Θετικές εκπλήξεις αναμένει υπό προϋποθέσεις από τις δύο αυτές τράπεζες η Alpha Finance, αναφέροντας ότι παρά τις ενδείξεις για "μικτή" ποιότητα κεφαλαίου αμφότερες οι τράπεζες συμφωνούν για επιτάχυνση της δανειακής ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του πρώτου. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται ακόμη στις προσπάθειες των τραπεζών για περιορισμό του κόστους προκειμένου να προστατέψουν την κερδοφορία.

ΚΑΕ/Elmec: Με "ουδέτερη" άποψη έφυγαν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, καθώς εκτιμούν πως η τάση του πρώτου τριμήνου του 2009 (πτώση επιβατικής κίνησης, πιέσεις στα περιθώρια και ανάπτυξη του κλάδου κοσμήματος και συγκεκριμένα της Links) συνεχίζεται και στο δεύτερο. Συνολικά η χρηματιστηριακή αναμένει δύσκολο δεύτερο τρίμηνο του 2009.

ΟΛΠ: Διατηρείται η σύσταση "outperform", ενώ εκτίμησή της είναι πως η σύμβαση με την Cosco θα παράξει ισχυρές ταμειακές ροές από το 2010 και εξής. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το 2009 θα είναι μεταβατική χρονιά, ενώ βλέπει ως πιθανούς καταλύτες τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της προβλήτας I, του real estate και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο ΟΛΠ βαρύνεται με "πολιτικό ρίσκο", γεγονός που σημαίνει ότι πιθανή αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να αναβάλλει τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις.

Sprider: Η χρηματιστηριακή διατηρεί την "ουδέτερη" στάση της για τις μετοχές, εκτιμώντας ότι βραχυπρόθεσμα θετικός καταλύτης μπορεί να υπάρξει από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών.

Σαράντης: Θετική είναι η γνώμη της Alpha Finance για την εταιρία, για την οποία διατηρεί σύσταση "outperform", προβλέποντας πως το δεύτερο τρίμηνο θα είναι θετικός καταλύτης για τη μετοχική τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v