Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πλούταρχος Σακελλάρης στη Γ.Σ. της ΕΘΕ

H ΕΘΕ, κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του ΔΣ και της Γ.Σ. της EFAMA, παρέθεσε το καθιερωμένο επίσημο δείπνο με τιμώμενο καλεσμένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη.

Ο Πλούταρχος Σακελλάρης στη Γ.Σ. της ΕΘΕ
H Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των μελών της European Fund and Asset Management Association (EFAMA), παρέθεσε το καθιερωμένο επίσημο δείπνο με τιμώμενο καλεσμένο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη.

Το δείπνο, όπου συμμετείχαν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των 22 Ενώσεων-μελών της EFAMA και αρκετών εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών ομίλων (Invesco, Allianz, Credit Agricole, Schroders, M&G, Axa, BNP, Robeco, κ.ο.κ.) και αρκετοί Έλληνες Διαχειριστές, τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και κ. Ξενοφών Αυλωνίτης και ο Γενικός Διευθυντής και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΕ κ. Άρης Ξενόφος απεύθυνε χαιρετισμό σημειώνοντας την επιτυχή έκβαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης την οποία η ΕΘΕ οργάνωσε για δεύτερη φορά μετά από 15 έτη και υπογραμμίζοντας τα βασικά σημεία τα οποία συζητήθηκαν και που αποτελούν σημαντικά θέματα για την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική αγορά θεσμικής διαχείρισης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξενόφος αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης, τόσο στο επενδυτικό κοινό αλλά και στον πολιτικό κόσμο, της σφραγίδας ποιότητας που φέρουν τα προϊόντα UCITS και την ανάγκη περαιτέρω επισήμανσης των προτερημάτων και της αξίας τους ως επενδυτικά προϊόντα. Επίσης, η πρόσφατη κρίση ανέδειξε πόσο απαραίτητη είναι η επιτυχής και στενή συνεργασία των εποπτικών αρχών με γνώμονα την ευελιξία και την ανεξαρτησία που είναι απαραίτητες στις αγορές ώστε να λειτουργούν οι μηχανισμοί διόρθωσης.

Στην συνέχεια ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δύο βασικά θέματα που πηγάζουν από την πρόσφατη οικονομική κρίση: «βραχυπρόθεσμα η συντομότερη δυνατόν έξοδος των οικονομιών από την κρίση και μακροπρόθεσμα πως θα επιτευχθεί η διατήρηση στιβαρής ανάπτυξης περιορίζοντας τη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος. Οι συνεχείς διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με ομαλότητα οι παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες. Οι αγορές χρήματος και κεφαλαίων χρειάζονται περαιτέρω διεθνή νομοθεσία, συντηρητικές πολιτικές διαχείρισης κινδύνου και αυξημένη εποπτεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει με μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση τα επενδυτικά προγράμματα που κρίνει ποιοτικά αλλά προφανώς δεν μπορεί να διασώσει εταιρείες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Έτσι, σε εφαρμογή του σκοπού της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστηρίζει προγράμματα τα οποία εντάσσονται στις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ, από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι την υποστήριξη των φτωχότερων περιοχών της ΕΕ αλλά και την ενίσχυση των μικρών εταιρειών οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Οικονομίας ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v