Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙNG: Βλέπει διατήρηση χαμηλών επιτοκίων

H ΙNG Investment Group πιστεύει ότι οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού ως συνέπεια της τεράστιας χρηματικής ρευστότητας που διοχεύτεσαν οι κεντρικές τράπεζες στο σύστημα ενδέχεται να μην είναι τεκμηριωμένοι.

ΙNG: Βλέπει διατήρηση χαμηλών επιτοκίων
H ΙNG Investment Group ο επενδυτικός βραχίονας του ING Group πιστεύει ότι οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού ως συνέπεια της τεράστιας χρηματικής ρευστότητας που διοχέτευσαν οι κεντρικές τράπεζες στο σύστημα ενδέχεται να μην είναι τεκμηριωμένοι.

Η εταιρία αναμένει ότι ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στις αναπτυγμένες οικονομίες θα υποχωρήσει προς το 0%, επίπεδο που βρίσκεται χαμηλότερα από τις αντίστοιχες προσδοκίες των κεντρικών τραπεζών για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Αυτή η εκδοχή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις κεντρικές τράπεζες οι οποίες επιθυμούν να κρατήσουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Ενα άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι η συνέχιση της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής θα απαιτηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που προεξοφλούν προς το παρόν οι αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v