Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alastair Newton: Αρχές του 2010 οι εκλογές

Η Ελλάδα είναι πιθανόν να έχει εκλογές στις αρχές του 2010, το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να τις κερδίσει, αλλά οι προκλήσεις είναι μπροστά, τόνισε σε ομιλία του ο Alastair Newton, αναλυτής της Nomura. Τι είπε για αγορές.

Alastair Newton: Αρχές του 2010 οι εκλογές
Η Ελλάδα είναι πιθανόν να έχει εθνικές εκλογές στις αρχές του 2010 και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση για να τις κερδίσει, όμως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει μεγάλες οικονομικές προκλήσεις μπροστά της ανέφερε ο κ. Alastair Newton, πολιτικός αναλυτής της Nomura και πρώην σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού κ. Tony Blair.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το χρηματιστηριακό ράλι των προηγούμενων μηνών να αποδειχτεί διατηρήσιμο, εκτός κι αν υπάρξει κάποιο μεγάλο εξωτερικό σοκ, ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής της Nomura.

Eρωτηθείς σχετικά ο κ. Newton εκτίμησε ότι οι αναδυόμενες αγορές θα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς της παγκόσμιας ρευστότητας που επιζητά υψηλότερες αποδόσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο βαθμός μόχλευσης (δανεισμού) των επενδυτικών σχημάτων την εποχή μετά την κρίση θα είναι μικρότερος σε σχέση με πριν, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία στην Άπω Ανατολή τη Μέση Ανατολή και αλλού έχουν μεγάλη ρευστότητα και θα τη διοχετεύσουν στις αναδυόμενες αγορές, στα εμπορεύματα, στα ακίνητα αλλά και στα έργα υποδομής σύμφωνα με τον κ. Newton.

O ίδιος πιστεύει ότι η οικονομική κρίση έχει επιταχύνει την τεκτονική αλλαγή που θέλει το κέντρο βάρους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος να μετατίθεται σταδιακά προς την Ανατολή από τη Δύση.

Αναφορικά με τα γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές το β΄ εξάμηνου του τρέχοντος έτους ο κ. Newton ξεχωρίζει τη συνάντηση του G20 τον Σεπτέμβριο και τη διάσκεψη κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.

"Οι αγορές θα δώσουν μεγάλη προσοχή στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης... αν δεν υπάρξει ντιλ, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποφασίσουν να επιβάλουν δασμούς σε προϊόντα αναπτυσσόμενων χωρών που μολύνουν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Dr. Money

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v