Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Προτιμά Alpha Bank - Αποφεύγει Πειραιώς

Την Alpha Bank περιλαμβάνει στη λίστα της με τις προτιμώμενες τράπεζες από τη νότια Ευρώπη η Nomura σε έκθεσή της, ενώ αντίθετα περιλαμβάνει την Πειραιώς στη λίστα με τα λιγότερο προτιμώμενα ιδρύματα.

Nomura: Προτιμά Alpha Bank - Αποφεύγει Πειραιώς
Την Alpha Bank περιλαμβάνει στη λίστα της με τις προτιμώμενες τράπεζες από τη νότια Ευρώπη η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2009, ενώ αντίθετα περιλαμβάνει την Πειραιώς στη λίστα με τα λιγότερο προτιμώμενα ιδρύματα.

Για την Alpha Bank η τιμή-στόχος είναι στα 8,8 ευρώ με σύσταση "buy", ενώ για την Πειραιώς η σύσταση είναι "reduce" και η τιμή-στόχος 4,4 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο οίκος, κριτήριο της επιλογής του τραπεζών από τη νότια Ευρώπη είναι μια τράπεζα, αν και πιθανότατα θα αντιμετωπίζει αυξανόμενες χρεώσεις από επισφαλή δάνεια, να έχει την ικανότητα να απορροφήσει επιπλέον πιέσεις και να παραγάγει αποδόσεις.

Επίσης, ο οίκος εξετάζει κατά πόσον η δυνατότητα μιας τράπεζας να παράγει κέρδη και να επεκτείνει τη λογιστική της αξία αντανακλάται στις αποτιμήσεις.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι "κλειδί" για τις μετοχικές αποδόσεις των τραπεζών θα είναι οι τάσεις στην ποιότητα κεφαλαίου έναντι της δυνατότητάς τους να απορροφούν αυξανόμενες χρεώσεις από επισφαλή δάνεια. 

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση τη 25ης Ιουνίου στα 7,3 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Πειραιώς στα 6,84 ευρώ.   




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v