Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αναβαθμίζει σε "buy" η Merrill Lynch

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Εθνικής σε "buy" από "neutral" προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της για τη μετοχή (26/6), όπου τονίζει ότι είναι μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη.

ΕΤΕ: Αναβαθμίζει σε buy η Merrill Lynch
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε "buy" από "neutral" προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της για τη μετοχή (26/6), όπου τονίζει ότι μετά και την ΑΜΚ η Εθνική είναι μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη, εκτιμώντας ότι ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier I) θα διαμορφώνεται στο 10,3% στα τέλη του 2009.

Όπως σημειώνει ο οίκος, τα επιπλέον κεφάλαια από την ΑΜΚ δίνουν στην Εθνική ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, ενώ, δεδομένου του καλού ιστορικού της διοίκησης, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Εθνική είναι ικανή να αναπτύξει επιτυχημένα τα κεφάλαια αυτά. 

Η εκτίμηση της Merrill Lynch κάνει λόγο για υπερβάλλουσα ρευστότητα 800 εκατ. ευρώ για την Εθνική, έναντι κεφαλαιακών ελλειμμάτων ύψους 500 εκατ. - 1,2 δισ. ευρώ για τους ανταγωνιστές της.   

Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση, σημειώνει ο οίκος, σε συνδυασμό με το περιθώριο κερδοφορίας προ προβλέψεων της τάξεως του 3,3% (έναντι μέσου όρου 2,5% για τον κλάδο), δίνει στην Εθνική αυξημένη ικανότητα απορρόφησης ενδεχόμενων ζημιών. 

Παράλληλα, τονίζει ότι η αποτίμηση της μετοχής είναι ελκυστική, εκτιμώντας ότι το Ρ/Ε με βάση τα κέρδη ανά μετοχή 2010 διαμορφώνεται στο 9,8.

Ειδικότερα, ο οίκος προβλέπει ότι η Εθνική θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 944 εκατ. ευρώ φέτος, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν στο 1,01 δισ. ευρώ το 2010 και στο 1,3 δισ. ευρώ το 2011. 

Η Merrill Lynch προβλέπει ότι η ΕΤΕ θα δώσει μέρισμα 0,6 ευρώ για τη χρήση 2009, για το 2010 αυτό θα είναι 0,7 ευρώ και 0,8 ευρώ για το 2011.  

Η M.L. αυξάνει την τιμή-στόχο στα 22,6 ευρώ από 22,4 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου περίπου 30% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v