Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε το ETF στο Γενικό Δείκτη από την Εθνική

Σήμερα 29 Ιουνίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση μεριδίων του Α/Κ NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού, στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην κατηγορία Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Ξεκίνησε το ETF στο Γενικό Δείκτη από την Εθνική
Σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση μεριδίων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού (Άδεια Σύστασης με την υπ’αριθμ 16/29.5.2009 απόφαση Ε.Κ.), στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην κατηγορία Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Εκδότης και Διαχειρίστρια Εταιρεία είναι η ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Ο επενδυτικός σκοπός του NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού είναι η αναπαραγωγή της απόδοσης του Γενικού Δείκτη Χ.Α. σε πραγματικό χρόνο.
Το ETF (Exchange Traded Fund) της ΕΘΝΙΚΗΣ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., είναι ένα σύγχρονο επενδυτικό εργαλείο, που δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν έμμεσα στις Μετοχές του Γενικού Δείκτη Χ.Α. με την βαρύτητα που τις περιλαμβάνει, κάνοντας μία μόνο συναλλαγή.

Το NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού απευθύνεται τόσο σε Ιδιώτες, όσο και σε Θεσμικούς επενδυτές, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως: 

*  Διαρκή Ρευστότητα με παρουσία ειδικού διαπραγματευτή (ΕΘΝΙΚΗ Π&Κ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ) 
*  Αποτελεσματικότητα και Διασπορά του κινδύνου, καθώς με μία κίνηση ο επενδυτής τοποθετείται έμμεσα στις μετοχές που συνθέτουν το Γενικό Δείκτη Χ.Α.
* Ευελιξία με τα μερίδια του NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού να είναι διαπραγματεύσιμα καθημερινά όπως ακριβώς και οι μετοχές.
* Διαφάνεια καθώς το Χ.Α. διαχέει σε πραγματικό χρόνο την τιμή των μεριδίων.
Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μεριδίων που εισήχθησαν (204.525 μερίδια) ήταν το ένα εκατοστό (1/100) της τιμής κλεισίματος του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. της 26ης Ιουνίου 2009.
Ο κωδικός ΟΑΣΗΣ του NBGAM ETF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α. – Μετοχικό Εσωτερικού είναι ΔΑΚΓΔ και ETFASE με λατινική γραμματοσειρά.

Θεματοφύλακας είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Τα «ATHEX GENERAL INDEX» και «ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑ» είναι εμπορικά σήματα κατοχυρωμένα από το ΧΑ. Ο Δείκτης υπολογίζεται από το ΧΑ, το οποίο δεν επιχορηγεί, υποστηρίζει ή προωθεί το ΔΑΚ και δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη ως προς την έκδοση και τη διαπραγμάτευση αυτού. Η Εθνική Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ έχει λάβει άδεια χρήσης ως προς το ΔΑΚ όλων των πνευματικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του ΧΑ αναφορικά με τις τιμές του Δείκτη και τα συστατικά του στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v