Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση συνεργασίας ΧΑ-ΧΑΚ

Τα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου προχώρησαν σήμερα στη διεύρυνση του πλαισίου συνεργασίας τους, με την υπογραφή συμπληρωματικών συμφωνιών.

Επέκταση συνεργασίας ΧΑ-ΧΑΚ
Τα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου, αναγνωρίζοντας τα αμοιβαία οφέλη από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους μέσω της Κοινής Πλατφόρμας και τις σημαντικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν για την περαιτέρω μελλοντική τους ανάπτυξη, προχώρησαν σήμερα στη διεύρυνση του πλαισίου συνεργασίας τους, με την υπογραφή συμπληρωματικών συμφωνιών.

Η μεταξύ του Ομίλου ΕΧΑΕ και του ΧΑΚ διευρυμένη συνεργασία, αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προς τους συμμετέχοντες των δύο αγορών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, με την αξιοποίηση του μειωμένου λειτουργικού κόστους και των οικονομιών κλίμακας που παρέχει, το ομοιογενές τεχνολογικό και κανονιστικό περιβάλλον λειτουργίας των δύο Χρηματιστηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Χρηματιστήρια επαναπροσδιόρισαν τον τρόπο συνεργασίας τους με συμπληρωματικές συμφωνίες ως προς τις ήδη χρησιμοποιούμενες υποδομές και ταυτόχρονα αναγνώρισαν την ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας τους με το άνοιγμα της αγοράς παραγώγων στα κυπριακά μέλη, καθώς και της προσφοράς νέων υπηρεσιών αναμετάδοσης της Χρηματιστηριακής Πληροφορίας ΧΑΚ (market data feed), με ανταγωνιστικό κόστος, μέσω των υποδομών και του Δικτύου Αναμεταδοτών Πληροφορίας – πελατών του ΧΑ.

Τέλος έγινε οριστική διευθέτηση των δικαιωμάτων του κυπριακού Αποθετηρίου για τις κυπριακές μετοχές που διαπραγματεύονται δευτερογενώς στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v