Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Νέες τιμές από Deutsche Bank και Proton

Νέες μικρές καθοδικές αναθεωρήσεις εκ μέρους Ελλήνων και ξένων αναλυτών παρατηρούνται στις τιμές στόχους που θέτουν για την Εθνική, μετά την εξαγγελία της τράπεζας για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΕΤΕ: Νέες τιμές από Deutsche Bank και Proton
Νέες μικρές καθοδικές αναθεωρήσεις εκ μέρους Ελλήνων και ξένων αναλυτών παρατηρούνται στις τιμές στόχους που θέτουν για την Εθνική, μετά την εξαγγελία της τράπεζας για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται θετικοί για την κίνηση της ΕΤΕ και διατηρούν τις αντιστοιχες συστάσεις τους.       

Στα 22 ευρώ ανά μετοχή, από 24,50 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η Deutsche Bank με έκθεσή της την 1η Ιουλίου, στην οποία διατηρεί την σύσταση “buy”.

Όπως επισημαίνει, η μείωση της τιμής οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιπτώσεις που εκτιμάται ότι θα έχει στα κεφάλαια και την κερδοφορία της τράπεζας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ. Ο οίκος μειώνει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής κατά 6% στο διάστημα 2009-2011.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η μετοχή της ΕΤΕ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με φθηνή αποτίμηση (ΡΕ 6,8 για το 2011), ενώ τα υψηλά προ-προβλέψεων περιθώρια θα καταστήσουν ανθεκτικά τόσο τις μετοχές όσο και τον ισολογισμό της τράπεζας, ακόμα και βάση του αρνητικού σεναρίου, όσον αφορά στην επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας.

Ο διεθνής οίκος τονίζει πως αυτή η ισχυρότερη θέση έναντι των άλλων τραπεζών, σε συνδυασμό με την «άνετη» ρευστότητα και το ενισχυμένο κεφάλαιο, θα επιτρέψουν στην Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΝΑ Ευρώπη.

Εξάλλου, σε μικρή υποβάθμιση της τιμής στόχου από τα 22,5 στα 21,3 ευρώ προχωρά και η Proton Securities για την Εθνική Τράπεζα, διατηρώντας σύσταση “outperform”.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της με ημερομηνία 2 Ιουλίου, διατηρεί τη θετική της γνώμη για την Εθνική επισημαίνοντας ότι η αύξηση κεφαλαίου επιρρώνει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Εθνικής, καθώς «η ηγετική θέση στην Ελλάδα και η ρευστότητα συμπληρώνονται τώρα από ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια».

Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε υποβάθμιση της τιμή στόχου λόγω της εξαγγελθείσας αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, που θα οδηγεί σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 12,8% το 2010 και κατά 13,6% το 2011.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου στα 17,89 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v