Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΕ: Ημερίδα για τους διαχειριστές των Ταμείων

Η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών οργάνωσε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου για πρώτη φορά Ημερίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τους 13 νέους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΘΕ: Ημερίδα για τους διαχειριστές των Ταμείων
Η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών οργάνωσε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου για πρώτη φορά Ημερίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τους 13 νέους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Ημερίδα στόχευσε στην ενημέρωση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αφενός για τις νέες δυνατότητες που παρέχουν ο νόμος 3586/2007 και οι Υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα κατ’ εφαρμογή του, συγκεκριμένα η Β/7/26028/4468 «Κανόνες Επενδυτικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης» η Β/7/οικοθ.33102/5832 «Πρόσληψη Συμβούλων Επενδύσεων από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης» καθώς και απόφαση για την πρόσληψη διαχειριστών επενδύσεων, και αφετέρου για το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των ΑΕΔΑΚ και των ΑΕΠΕΥ καθώς και για το καθεστώς εποπτείας στο οποία υπάγονται τα προϊόντα και οι αποφάσεις θεσμικής διαχείρισης.

Επίσης αποτέλεσε την ευκαιρία για μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των συμβαλλομένων φορέων και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις.

Την ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΘΕ κ. Άρη Ξενόφος, ο οποίος υπογράμμισε «τις υψηλές απαιτήσεις πλέον που το έργο της διαχείρισης περιουσίας προϋποθέτει και στην ανάγκη υψηλής διαφάνειας και αυστηρής εποπτείας, ιδιότητες που απολαμβάνουν οι εταιρίες διαχείρισης συλλογικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

Για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «στόχος της σημερινής πρωτοβουλίας είναι να καταρριφθούν νεφελώματα αναφορικά με την θεσμική διαχείριση και να σπάσουν λανθασμένες αντιλήψεις αναφορικά με τις επιλογές και τα αποτελέσματα που οι συλλογικές επενδύσεις όπως π.χ. τα αμοιβαία κεφάλαια καλούνται να επιτύχουν».

Τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Μαμμωνά μετέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού Π. Δουφεξής τονίζοντας την σημασία του νέου νομοθετικού πλαισίου, και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ξ. Αυλωνίτης απηύθυνε μία σύντομη ομιλία έναρξης.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και διοικητικό προσωπικό από τους 13 Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το θεσμικό πλαίσιο του ν. 3586/2007 και των Υπουργικών Αποφάσεων καθώς και το νομικό πλαίσιο για τα Αμοιβαία Κεφάλαια και την θεσμική διαχείριση ανέπτυξαν από το Υπουργείο Απασχόλησης ο Ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού Π. Δουφεξής και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Π. Καβουρόπουλος, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η Μ. Διαμαντοπούλου Προϊσταμένη Εποπτείας Φορέων.

Το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι ΑΕΔΑΚ και οι ΑΕΠΕΥ, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που θα είναι στην διάθεση των ΦΚΑ καθώς και τα οφέλη από την θεσμική διαχείριση, με σχετικές αναφορές στα παραδείγματα από άλλες χώρες της ΕΕ παρουσίασαν ο Αχ. Κοντογούρης Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ, ο Φαίδων Ταμβακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ALPHA TRUST ΑΕΠΕΥ και μέλος της Επιτροπής Επενδυτικής Πολιτικής Φ.Κ.Α. και ο Πάρις Καράσσο, Γενικός Διευθυντής ALPHA ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v