Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ: Αύξηση τιμής ΑΡΑΙΓ, υποβάθμιση ΦΡΙΓΟ

Στα 5 ευρώ ανά μετοχή, από 4,4 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Aegean Airlines η Εθνική-Π&Κ, διατηρώντας τη σύσταση "outperform", ενώ σε "underperform" υποβαθμίζει τη Frigoglass.

Εθνική-Π&Κ: Αύξηση τιμής ΑΡΑΙΓ, υποβάθμιση ΦΡΙΓΟ
Στα 5 ευρώ ανά μετοχή, από 4,4 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για την Aegean Airlines η Εθνική - Π&Κ με έκθεσή της στις 6/7, διατηρώντας τη σύσταση "outperform".

Όπως επισημαίνει, η χρηματιστηριακή έχει προσαρμόσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις της προκειμένου να φαίνονται η μειωμένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αλλά και η βελτιωμένη κερδοφορία λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και οι καλές λειτουργικές επιδόσεις σε επίπεδο διανομής και συντήρησης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η αύξηση της τιμής-στόχου πραγματοποιήθηκε για να αντανακλώνται η βελτιωμένη κερδοφορία, οι χαμηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες και ανάγκες για κεφάλαια κίνησης, καθώς και το ελαφρώς χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου.

Η μετοχή της Aegean ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου στα 4,13 ευρώ.

Σε ξεχωριστή της έκθεση με την ίδια ημερομηνία, η Εθνική - Π&Κ υποβαθμίζει σε "underperform" τη σύσταση για τη Frigoglass, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 5,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αδύναμες πωλήσεις ICM (Ice Cold Merchandisers) στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως η ορατότητα εξακολουθεί να παραμένει περιορισμένη. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η Frigoglass συνεχίζει την επέκτασή της σε νέες αγορές όπου τα ICM έχουν χαμηλό ποσοστό διείσδυσης, αντισταθμίζοντας έτσι εν μέρει την πτώση των πωλήσεων στις αγορές στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η εταιρία.

Η Εθνική - Π&Κ προχωρά παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης των ICM στο -50% το 2009 (από 40% προηγουμένως), ενώ διατηρεί στο 2,5% την πρόβλεψη για το 2010.

Η μετοχή της Frigoglass ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου στα 6 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v