ΔΕΗ: Σε "neutral" υποβαθμίζει η Merrill Lynch

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη ΔΕΗ σε "neutral" από "buy" και μείωση της τιμής-στόχου στα 17,5 ευρώ ανά μετοχή από 20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Merrill Lynch με έκθεσή της στις 10/7.

ΔΕΗ: Σε neutral υποβαθμίζει η Merrill Lynch
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη ΔΕΗ σε "neutral" από "buy" και μείωση της τιμής στόχου στα 17,5 ευρώ ανά μετοχή από 20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Merrill Lynch με έκθεσή της στις 10/7.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η μετοχή της Επιχείρησης υπήρξε μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο από τις αρχές του έτους, με απόλυτη άνοδο της τάξης του 40% και υπεραπόδοση έναντι του κλάδου κατά 50%, ενώ επισημαίνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν διπλασιαστεί από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2008, όταν είχε γίνει η αναβάθμιση της σύστασης για τη ΔΕΗ σε "buy".

Όπως σημειώνει η Merrill Lynch, αφού τα τιμολόγια της ΔΕΗ καθορίζονται ακόμα σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, άλλες εταιρίες του κλάδου που επωφελούνται των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και των τιμών ενέργειας (όπως Ε.ΟΝ., Iberdrola, GdF-Suez) αντιπροσωπεύουν καλύτερες επενδυτικές επιλογές.

Ο διεθνής οίκος τονίζει παράλληλα πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δημιουργεί νέες αμφιβολίες όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v