Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αναβάθμιση σε outperform από Eurobank Sec

Στα 20,8 ευρώ από 18,75 ευρώ αναβαθμίζει η Eurobank Securities (16/7) την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση σε "outperform".

Εθνική: Αναβάθμιση σε outperform από Eurobank Sec
Στα 20,8 ευρώ από 18,75 ευρώ αναβαθμίζει η Eurobank Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση σε "outperform".    

Στα τρέχοντα επίπεδα η Εθνική Τράπεζα είναι η πλέον ελκυστικά αποτιμημένη, διαπραγματευόμενη με discount έναντι του ανταγωνισμού (P/E 2009 στο 7,5 έναντι 10 του ανταγωνισμού), αναφέρει η Eurobank Securities στην έκθεσή της με ημερομηνία 16 Ιουλίου.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως η Εθνική θα "γδύσει" τον ανταγωνισμό σε όλα τα μέτωπα, εκμεταλλευόμενη το ανώτερης ποιότητας υπερβάλλον κεφάλαιό της και την ενισχυμένη ρευστότητα, προκειμένου να απορροφήσει όποια μεγάλη επιδείνωση στις μακροοικονομικές προοπτικές και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή τόσο οργανικά όσο και μέσω εξαγορών.

Η αύξηση κεφαλαίου και η επαναγορά υβριδικών τίτλων προσθέτει περίπου 190 εκατ. ευρώ στις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για το 2009 και ενισχύει έτσι το "φίλτρο" της τράπεζας σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις.

Η απόδοση του κεφαλαίου και η μερισματική απόδοση λογικά θα παραμείνουν πάνω από τον μέσο όρο, αναφέρει η Eurobank Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v