Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Αναμένεται μείωση της μεταβλητότητας

Πιθανότερο σενάριο για την προσεχή εβδομάδα η παλινδρόμηση σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα τιμών, που θα «προετοιμάσει» την επόμενη αξιόλογη κίνηση, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

ΕΜΠ: Αναμένεται μείωση της μεταβλητότητας
Πιθανότερο σενάριο για την προσεχή εβδομάδα η παλινδρόμηση σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα τιμών, που θα «προετοιμάσει» την επόμενη αξιόλογη κίνηση, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 17 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, στη διάρκεια αυτής της μικρής συσσώρευσης τιμών θα δοθούν οι απαραίτητες ενδείξεις για την κατεύθυνση της επόμενης τάσης, αν δηλαδή θα συνεχισθεί η ανοδική κίνηση προς τις 2.400μ ή θα δοκιμασθεί και πάλι η στήριξη των 2.100μ. 

Το τελευταίο πενθήμερο ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) σημείωσε μια έντονα ανοδική κίνηση, διασπώντας διαδοχικές βραχυχρόνιες αντιστάσεις. 

Σημειώνεται, ότι κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων εβδομάδων, η «μάχη» γύρω από τη καθοριστική ζώνη στήριξης των 2.150μ – 2.100μ, έληξε με την «υπεροχή» των αγοραστών. Μόνο για δυο συνεδριάσεις (γι αυτό είναι πολύ χρήσιμα τα φίλτρα χρόνου σε κρίσιμα σημεία…) ο ΓΔ υποχώρησε χαμηλότερα των 2.150μ και μάλιστα με μειωμένους όγκους των συναλλαγών, που υποδήλωνε την σημαντική μείωση της προσφοράς. 

Στην παρούσα φάση ο ΓΔ έχει συναντήσει την ζώνη αντίστασης των 2.240 – 2.252μ (κορυφές τιμών στις 02/07 και 19/06) και θεωρούμε μάλλον δύσκολη υπόθεση την άμεση διάσπασή της, καθώς η αφετηρία της ανοδικής κίνησης ήταν αρκετά χαμηλότερα στις 2.071μ και είναι αναμενόμενη μια βραχυχρόνια ρευστοποίηση κερδών, επισημαίνει η Εμπορική. 

Ανάλογα με τον όγκο συναλλαγών που θα συνοδεύσει την - ενδεχόμενη – υποχώρηση, θα εξαρτηθεί το εύρος και η διάρκεια της πτωτικής κίνησης. 

Επιπλέον, αν η παλινδρόμηση είναι μικρού εύρους και πέριξ των 2.200, το πιθανότερο σενάριο είναι μια νέα προσπάθεια υπέρβασης των 2.250μ με κατεύθυνση προς τις 2.320 – 2.340μ, όπου θα κριθεί εκ νέου η δυναμική της αγοράς. Μεσοπρόθεσμα, η κορυφή των 2.431μ (02/06/099 αποτελεί το σημείο αναφοράς και την ισχυρότερη περιοχή αντίστασης.

Παράλληλα, σημειώνεται,  ότι για να ενισχυθεί το σενάριο σταδιακής επέκτασης της ανοδικής κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα, πρέπει στο άμεσο μέλλον να υπάρξει διάχυση της ανόδου και στις υπόλοιπες – πλην τραπεζών – μετοχές του FTSE/ASE 20. Στη αντίθετη περίπτωση η αγορά θα είναι πολύ «ευάλωτη» σε πιθανό πισωγύρισμα των διεθνών αγορών.

Όσον αφορά στους τεχνικούς δείκτες, ο Macd ακύρωσε το σήμα εξόδου και κατευθύνεται προς την θετική ζώνη τιμών. Ο Momentum (14ημ) πέρασε σε θετικές τιμές αλλά ο γρήγορος Stochastic 3 ημερών (στο κάτω γράφημα) κινείται πλέον σε υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών, ένδειξη που συνηγορεί στο σενάριο ρευστοποίησης βραχυχρόνιων κερδών.

* Η εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση του Γ.Δ. από την Emporiki Bank, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v