Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan Asset Management: "Χλιαρή" η ανάκαμψη

«Χλιαρή» οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να αναμένει η JPMorgan Asset Management, ενώ εκφράζει ανησυχία για τους επιβραδυνόμενους ρυθμούς της νομισματικής ανάπτυξης, αναφέρεται στην Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων.

JPMorgan Asset Management: Χλιαρή η ανάκαμψη
«Χλιαρή» οικονομική ανάκαμψη εξακολουθεί να αναμένει η JPMorgan Asset Management, ενώ εκφράζει ανησυχία για τους επιβραδυνόμενους ρυθμούς της νομισματικής ανάπτυξης, αναφέρεται στην Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων από την Global Multi-Asset Group.

Η JPMorgan Asset Management σημειώνει ότι πολύς λόγος έχει γίνει για τις στρατηγικές εξόδου των κεντρικών τραπεζών, αλλά προς το παρόν είναι σαφές ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη θα διατηρήσουν ήπιες πολιτικές.

Οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη αρχίζουν να προτρέχουν πολύ σε σχέση με τις απτές ενδείξεις μιας κυκλικής ανόδου, τονίζει ο διεθνής οίκος, ο οποίος επισημαίνει ότι εξακολουθεί να αναμένει μια χλιαρή ανάκαμψη και να ανησυχεί για τους επιβραδυνόμενους ρυθμούς της νομισματικής ανάπτυξης, που μοιάζουν ανίσχυροι να υποστηρίξουν οτιδήποτε πέρα από μια ασθενική άνοδο.

Οσον αφορά τις αποτιμήσεις των μετοχών, αυτές χαρακτηρίζονται «λογικές αλλά όχι και ιδιαίτερα ελκυστικές», ωστόσο, τα σημερινά επίπεδα της αγοράς βασίζονται όλο και περισσότερο σε μια παρατεταμένη ανάκαμψη των κερδών.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η μειούμενη μεταβλητότητα και η εξομάλυνση της συσχέτισης μετοχών/ομολόγων τον ενθάρρυναν να αυξήσει τις θέσεις σε μετοχές, έτσι ώστε να διατηρεί πλέον μια ελαφρά αυξημένη στάθμιση έναντι των ομολόγων.

Από πλευράς μετοχών, προτιμά τις πιο κυκλικές αγορές και διατηρεί αυξημένη στάθμιση στο Χονγκ Κονγκ, στις αναδυόμενες αγορές και στη Βρετανία, ουδέτερη θέση σε ΗΠΑ και Ιαπωνία και μειωμένη στάθμιση στην Ευρώπη πλην Βρετανίας.

* Η ανασκόπηση της της JPMorgan Asset Management δημοσιεύεται αναλυτικά στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v