Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: Εκτός της top λίστας η Εθνική

Εκτός της λίστας με τις προτιμώμενες τράπεζες βγάζει η Merrill Lynch την Εθνική Τράπεζα, ενώ προσθέτει τη Eurobank σε αυτήν με τις λιγότερο προτιμώμενες .

M. Lynch: Εκτός της top λίστας η Εθνική
Εκτός της λίστας με τις προτιμώμενες τράπεζες βγάζει η Merrill Lynch την Εθνική Τράπεζα, ενώ προσθέτει τη Eurobank σε αυτήν με τις λιγότερο προτιμώμενες.

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση με ημερομηνία 22 Ιουλίου, η Merrill Lynch βγάζει την Alpha Bank από την κατηγορία των λιγότερο προτιμώμενων τραπεζών.

Ο οίκος δεν σχολιάζει την απόφασή του να αφαιρέσει την Εθνική Τράπεζα από τη λίστα με τις προτιμώμενες τραπεζικές μετοχές, αλλά ούτε και την Alpha Bank από τις λιγότερο προτιμώμενες.

Αναφορικά με τη Eurobank, ο οίκος που θέτει ως αντικειμενική τιμή τα 8 ευρώ και αποτιμά την τράπεζα στις 17 φορές στα κέρδη ανά μετοχή του 2010 αναφέρει σημαντικότερο ρίσκο σχετικά με την αποτίμηση, την επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού και τα spreads των υποχρεώσεων, που η Merrill Lynch ανησυχεί πως δεν θα ομαλοποιηθούν για αρκετά τρίμηνα.

Ακόμα, ο οίκος εξακολουθεί να ανησυχεί για το ευάλωττο της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας δεδομένης και της μεγάλης της έκθεσης στην ανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v