ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ: Τι βλέπουν Marfin, HSBC, Eθνική-P&K

Αδύναμο εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα είναι το β’ τρίμηνο της ΜΕΤΚΑ, καθώς τα νέα ενεργειακά projects θα αρχίσουν να συνεισφέρουν από το β’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ: Τι βλέπουν Marfin, HSBC, Eθνική-P&K
Αδύναμο εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα είναι το β’ τρίμηνο της ΜΕΤΚΑ, καθώς τα νέα ενεργειακά projects θα αρχίσουν να συνεισφέρουν από το β’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της ΜΕΤΚΑ το β’ τρίμηνο θα εμφανίζουν πτώση της τάξης του 74% και θα διαμορφωθούν στα 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται μειωμένος κατά 62% στα 47 εκατ. ευρώ.

Για το α’ εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθούν 74,4% χαμηλότερα στα 8,3 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 35% στα 97,1 εκατ. ευρώ.

Για την Μυτιληναίος η Marfin αναμένει οι ισχυρές επιδόσεις από την Αλουμίνιον της Ελλάδας να αντισταθμίσουν την αδυναμία στις άλλες δραστηριότητες του ομίλου.

Εκτιμά πως για το β’ τρίμηνο η Μυτιληναίος θα εμφανίζει καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 74% στα 5,1 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 37% στα 165,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το α’ εξάμηνο αναμένει υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 74,4% στα 6,2 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών κατά 34,8% στα 319,7 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η HSBC εκτιμά πως ο όμιλος Μυτιληναίου στο α’ εξάμηνο θα εμφανίζει καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 32% στα 6,8 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών χαμηλότερο κατά 34% στα 323,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διατηρηθούν αμετάβλητα στα 5,8 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών 36% χαμηλότερο στα 169,1 εκατ. ευρώ.

Για την ΜΕΤΚΑ προβλέπει πτώση των καθαρών κερδών κατά 60% στα 9,1 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών κατά 53% στα 99,2 εκατ. ευρώ το εξάμηνο και πτώση καθαρών κερδών κατά 68% στα 4,2 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών κατά 60% στα 49,1 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο της χρήσης.

Από την πλευρά της η Εθνική – P&K προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου θα υποχωρήσουν 64,1% στο εξάμηνο, διαμορφούμενα στα 8,7 εκατ. ευρώ. Για το β΄ τρίμηνο εκτιμά πτώση 61,4%, στα 7,7 εκατ. ευρώ.

Για τη ΜΕΤΚΑ η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 8,8 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 61,6%. Για το β΄ εξάμηνο βλέπει πτώση των καθαρών κερδών κατά 70%, στα 3,9 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου και της ΜΕΤΚΑ θα ανακοινωθούν στις 5 Αυγούστου, μετά την λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v