Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Ανάμικτη η γεύση του Q2 για αναλυτές

Ανάμικτη γεύση φαίνεται να αφήνουν στους αναλυτές τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Frigoglass, με τις πωλήσεις να υποχωρούν, αλλά και με ορισμένες γεωγραφικές περιοχές να εμφανίζουν ανθεκτικά μεγέθη.

Frigoglass: Ανάμικτη η γεύση του Q2 για αναλυτές
Ανάμικτη γεύση φαίνεται να αφήνουν στους αναλυτές τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Frigoglass, με τις πωλήσεις να υποχωρούν, αλλά και με ορισμένες γεωγραφικές περιοχές να εμφανίζουν ανθεκτικά μεγέθη.

Την υποχώρηση κερδών στο τμήμα ψύξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους επισημαίνει η Marfin Analysis, ενώ ως θετικό αντίβαρο εντοπίζει την αύξηση των πωλήσεων στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας/ Ωκεανίας και την εξακολουθούμενη καλή επίδοση στη Νιγηρία.

Αφού ο χρόνος ανάκαμψης του κλάδου παραμένει αρκετά ασαφής, η χρηματιστηριακή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρει είναι πιθανό να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το περιθώριο EBITDA, καθώς, όπως τονίζει υπάρχουν ενδείξεις για καλύτερο του αναμενομένου έλεγχο κόστους.

Πλήρως αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα θεωρεί η Εθνική P&K ότι είναι η Frigoglass, για την οποία διατηρεί τη σύσταση underperform, Η χρηματιστηριακή αποδίδει την πτώση των πωλήσεων στο μακροοικονομικό περιβάλλον και στην περισσότερο αδύναμη ζήτηση στην Ευρώπη λόγω των χαμηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών εκ μέρους των εμφιαλωτών- ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v