Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone- HOL: Τι σημαίνει το deal για τον κλάδο

Μικτή επίδραση για τον ΟΤΕ και τη Forthnet εκτιμά η HSBC ότι θα έχει έχει το deal των Vodafone και Hellas On Line, θεωρώντας πως η εξέλιξη δείχνει μεγαλύτερη συσσώρευση του κλάδου.  

Vodafone- HOL: Τι σημαίνει το deal για τον κλάδο
Μικτή επίδραση για τον ΟΤΕ και τη Forthnet εκτιμά η HSBC ότι θα έχει έχει το deal των Vodafone και Hellas On Line.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, το συγκεκριμένο deal, που πρωταρχικά έχει εμπορική λογική, σημαίνει μεγαλύτερη συσσώρευση για τον εγχώριο κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας και της αγοράς ευρυζωνικών δικτύων.

Συνολικά, σχολιάζει ο οίκος, μεγαλύτερη συσσώρευση της αγοράς είναι θετική για τον ηγέτη της, τον ΟΤΕ, αλλά και για άλλους μεγάλους παίκτες όπως η Wind Hellas - Tellas και η Forthnet.

Ωστόσο, αναφέρει πως το deal σημαίνει ότι στο παιχνίδι εισέρχεται και ένας μεγαλύτερος ανταγωνιστής για τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς, αφού κατά την HSBC, η Vodafone και η HOL θα συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και θα διοχετεύσουν στην αγορά τριπλά ή και τετραπλά πακέτα υπηρεσιών.

Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη είναι αρνητική για τους εναλλακτικούς παρόχους και καθιστά τη Forthnet τη μόνη εταιρία που δεν παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας - γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνει η HSBC, αντισταθμίζεται από την ύπαρξη της καλωδιακής Nova.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v