Οφέλη για Μέτκα & ΔΕΗ από διαγωνισμό, λένε οι ΑΧΕ

Θετική εξέλιξη για τη Μέτκα αλλά και για τη ΔΕΗ χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την αρχική κατάληξη του διαγωνισμού για το έργο στη Μεγαλόπολη, στο οποίο η εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος κηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης.

Οφέλη για Μέτκα & ΔΕΗ από διαγωνισμό, λένε οι ΑΧΕ
Θετική εξέλιξη για τη Μέτκα αλλά και για τη ΔΕΗ χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την αρχική κατάληξη του διαγωνισμού για το έργο στη Μεγαλόπολη.

Συνολικά θετική εξέλιξη για τη Μέτκα χαρακτηρίζει την κήρυξη της εταιρίας ως προσωρινού μειοδότη για το έργο στη Μεγαλόπολη η HSBC, επισημαίνοντας ότι ενδυναμώνει σημαντικά την ορατότητα σχετικά με τα κέρδη και τις πωλήσεις, καθώς και ότι βελτιώνει συνολικά το κλίμα, ακόμα και εάν αναμένεται οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ να μειώσουν την προσφορά στα 480 εκατ. ευρώ με περιθώριο EBITDA περίπου στο 17%.

Θετική εξέλιξη για τη ΔΕΗ χαρακτηρίζει την πορεία του διαγωνισμού η Εθνική P&K επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνει τη δέσμευση της διοίκησης και των μετόχων να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγή.

Σχετικά με τη Μέτκα, και υποθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ καταλήγουν σε οριστική συμφωνία, το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της αναμένεται να ανέλθει στο 1,9 δισ. ευρώ (ή σε περισσότερες από 5 φορές τις πωλήσεις του 2009), κάτι που σημαίνει: πολύ καλή ορατότητα στις πωλήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, σημαντικά αύξηση σε πωλήσεις και κέρδη από το 2010 και μετά και διατηρήσιμο υψηλό τζίρο για την περίοδο 2010- 2013.

Λογικό επίσης θεωρεί η χρηματιστηριακή να αναμένεται και κάποια διάβρωση του περιθωρίου, λόγω χαμηλότερου budget για την κατασκευή του εργοστασίου. Η Εθνική P&K διατηρεί τη σύσταση outperform για τη ΔΕΗ και τη Μέτκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v