Coca Cola: Στα 18€ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Coca Cola 3E στα 18 ευρώ ανά μετοχή, από 15 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 12/8 η HSBC, στην οποία διατηρεί τη σύσταση "overweight".

Coca Cola: Στα 18€ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Coca Cola 3E στα 18 ευρώ ανά μετοχή, από 15 ευρώ προηγουμένως (και στα 27 δολάρια από 22 δολάρια), προχώρησε με έκθεσή της στις 12/8 η HSBC, στην οποία διατηρεί την σύσταση "overweight".

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coca Cola, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή του β΄ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της κυρίως λόγω της υποχώρησης των λειτουργικών δαπανών.

Η HSBC σημειώνει ότι τηρεί επιφυλακτική στάση όσον αφορά στις προοπτικές της εταιρίας για το β΄ εξάμηνο, ωστόσο είναι περισσότερο αισιόδοξη για το 2010.

Θεωρεί πως σε επίπεδο EV/EBITDA οι μετοχές της Coca Cola παραμένουν ελκυστικές, αφού είναι διαπραγματεύσιμες 7,5 φορές το εκτιμώμενο για το 2010 EBITDA, χαμηλότερα δηλαδή του μέσου όρου των εταιριών του κλάδου. Η νέα τιμή-στόχος των 27 δολαρίων αντιπροσωπεύει πολλαπλασιαστή Ρ/Ε στο 13,5 για το 2010 και EV/EBITDA στο 8.

Εξάλλου, τη σύσταση "neutral" διατηρεί για τη μετοχή της εταιρίας η Nomura, σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου, όπου διατηρεί και την τιμή-στόχο στα 14 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, αν και το χρονοδιάγραμμα για την περικοπή κόστους και η εξαγορά της Socib είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, οι προβλέψεις του για το σύνολο του έτους παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Coca Cola ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου στα 15,85 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v