Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στα 5,3€ αυξάνει την τιμή η DB

Στα 5,30 ευρώ από 4,50 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 17/8, διατηρώντας την σύσταση “hold”, ενώ παράλληλα διατηρεί την σύσταση “hold” και για την ΜΕΤΚΑ.

Μυτιληναίος: Στα 5,3€ αυξάνει την τιμή η DB
Στα 5,30 ευρώ από 4,50 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 17/8, διατηρώντας την σύσταση “hold”, ενώ παράλληλα διατηρεί την σύσταση “hold” και για την Μετκα.

Ο οίκος προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 25%, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις προβλέψεις του κατά 85% για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010, κυρίως για να περιλάβει την μετά το 2010 κατά 100% ιδιοκτησία της μονάδας συμπαραγωγής στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας που είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία.

Η Deutsche Bank διατηρεί την εκτίμηση πως οι εκκρεμότητες (οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ, οι αποφάσεις της Endesa σχετικά με την παρουσία της στην Ελλάδα) μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ ή κατά της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τη Μέτκα, ο οίκος περικόπτει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 22% και αναβαθμίζει αυτές για τα EPS του επόμενου έτους κατά 31%.

Η Deutsche Banκ επισημαίνει ότι η εταιρία θα πρέπει στο υπόλοιπο του έτους να τριπλασιάσει τα EBITDA του πρώτου εξαμήνου αν θέλει να επιτύχει τους στόχους του έτους.

Ο οίκος διατηρεί την αξιολόγηση “hold” για τη μετοχή, έχοντας ουδέτερη στάση για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v