ΕΜΠ: Επιταχύνεται η ανοδική τάση στη Σοφοκλέους

Η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει κατά πόσον η ανοδική κίνηση θα λάβει τη μορφή βραχυχρόνιου rally ή θα υπάρξουν διαστήματα παλινδρομήσεων - συσσωρεύσεων, επισημαίνεται στην τεχνική ανάλυσης της Εμπορικής.

ΕΜΠ: Επιταχύνεται η ανοδική τάση στη Σοφοκλέους
Η διάσπαση αντιστάσεων τόσο στον Γενικό Δείκτη όσο και στις τραπεζικές μετοχές που αποτελούν "τους οδηγούς" της αγοράς, δείχνει ότι πιθανότατα δεν έχει σημειωθεί ακόμη το υψηλότερο σημείο για το τρίτο τρίμηνο του 2009.

Όπως επισημαίνεται στην τεχνική ανάλυσης της Εμπορικής Τράπεζας, η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει κατά πόσον η ανοδική κίνηση θα λάβει τη μορφή βραχυχρόνιου rally ή θα υπάρξουν διαστήματα παλινδρομήσεων και συσσωρεύσεων πριν από την κορύφωση του ανοδικού κύματος. 

Στην προηγούμενη ανάλυση, στις 7 Αυγούστου με τον Γενικό Δείκτη στις 2.380 μονάδες, αναφέρθηκε ότι "βραχυπρόθεσμα είναι πιθανή μία διορθωτική κίνηση 100 μονάδων αλλά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει σημειωθεί το υψηλότερο σημείο".

Πράγματι στο επόμενο διάστημα ο Γ.Δ. κινήθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εμπορικής, αφού υποχώρησε μέχρι τις 2.276 μονάδες και στη συνέχεια ανέκαμψε, καταγράφοντας την Παρασκευή νέα υψηλότερη τιμή έτους. 

Παρατηρώντας το σύνολο των γραφημάτων των δεικτοβαρών μετοχών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα θα επεκταθεί σταδιακά η ανοδική κίνηση, καθώς αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές βρίσκονται σε φάση συσσωρεύσεων και αναμένουμε, μετά την ανοδική εκτόνωση των τραπεζικών μετοχών, να υπάρξει διάχυση του ενδιαφέροντος (χωρίς βέβαια να χάσουν οι τράπεζες την πρωτοκαθεδρία…) και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20, συμπαρασύροντας τον Γενικό Δείκτη.

Η πλησιέστερη αντίσταση είναι στη περιοχή των 2.500 μονάδων, όπου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί profit taking. Αν οι όγκοι συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις συνεχίσουν να έχουν αυξητική τάση, τότε είναι πιθανή η άμεση επέκταση της ανοδικής κίνησης προς τις αντιστάσεις των 2.560 και 2.630 μονάδων. 

Για τους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή των 2.750 μονάδων, ολοκληρώνεται διόρθωση 33% (που αποτελεί στατιστικά το συνηθέστερο ποσοστό), της υποχώρησης από τις 5.345 μονάδες (Νοέμβριος 2007) στις 1.457 μονάδες (Μάρτιος 2009).

Στηρίξεις : 2.400 - 2.350 - 2.305 και 2.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v