Φουρλής: Πτώση 7,6% στα κέρδη αναμένει η Marfin

«Αδύναμα» εκτιμά η Marfin ότι θα είναι τα αποτελέσματα Q2 της Φουρλής, καθώς η οικονομική κρίση και τα κίνητρα της κυβέρνησης για τον κλάδο των αυτοκινήτων, έχουν μειώσει την ήδη περιορισμένη καταναλωτική ζήτηση.

Φουρλής: Πτώση 7,6% στα κέρδη αναμένει η Marfin
«Αδύναμα» εκτιμά η Marfin Analysis (20/8) ότι θα είναι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει για το β’ τρίμηνο η Φουρλής, καθώς η οικονομική κρίση και τα κίνητρα της κυβέρνησης για τον κλάδο των αυτοκινήτων, έχουν μειώσει την ήδη περιορισμένη καταναλωτική ζήτηση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της Φουρλής το β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 8,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,6% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα εμφανίζει πτώση της τάξης του 11,6% στα 166,9 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis σημειώνει ότι στο β’ τρίμηνο του 2008 συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για το άνοιγμα νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ και κόστη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, που ανέρχονται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά το α’ εξάμηνο, οι εκτιμήσεις της Marfin κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 2,2% στα 13,8 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών ύψους 319,8 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 8,6%.

Τα αποτελέσματα της Φουρλής θα ανακοινωθούν στις 25 Αυγούστου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η τιμή-στόχος για την Φουρλής διατηρείται στα 9,30 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση “hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v