ΔΕΗ: Κέρδη 167 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές

Ισχυρά κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές πως θα ανακοινώσει η ΔΕΗ για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παρά την σημαντικά μειωμένη ζήτηση για ενέργεια.

ΔΕΗ: Κέρδη 167 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές
Ισχυρά κέρδη εκτιμάται πως θα ανακοινώσει η ΔΕΗ για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παρά την σημαντικά μειωμένη ζήτηση για ενέργεια.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις δέκα αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 167 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 141,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Cheuvreux, Citigroup, Deutsche Bank, Eurobank Sec, HSBC Pantelakis, Marfin Analysis, Εθνική-Π&Κ, Piraeus Sec και Proton Bank.

Τα EBITDA αναμένεται να αυξηθούν στα 404,1 εκατ. ευρώ από 16,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο της τάξης του 4,3% στα 1,41 δισ. ευρώ, με τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρισμού να αντισταθμίζουν την μείωση της ζήτησης.

«Αναμένουμε καλά αποτελέσματα, λόγω του σημαντικά χαμηλότερου κόστους για καύσιμα και αγορές ενέργειας», σύμφωνα με τον αναλυτή της Proton Bank, κ. Γιάννη Σταματάκο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το κόστος της ΔΕΗ για αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά περίπου 50% το β’ τρίμηνο, λόγω της υποχώρησης των τιμών ενέργειας.

Οσον αφορά το εξάμηνο, οι εκτιμήσεις των αναλυτών (μέσος όρος) κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 386,4 εκατ. ευρώ, από ζημιές 111,8 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, EBITDA ύψους 875,8 εκατ. ευρώ (από 222,3 εκατ. ευρώ) και κύκλο εργασιών 2,908 δισ. ευρώ (από 2,764 δισ. ευρώ). 

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v