Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Μπαράζ αναβαθμίσεων μετά το Q2

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, κυρίως λόγω των ισχυρών εσόδων από συναλλαγές, σημειώνουν οι αναλυτές. Καλύτερα των εκτιμήσεων και τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Alpha: Μπαράζ αναβαθμίσεων μετά το Q2
Τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, κυρίως λόγω των ισχυρών εσόδων από συναλλαγές, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η Citi, σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 13 ευρώ από 11,25 ευρώ, διατηρώντας "buy" και τονίζοντας ότι τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατά 37%.

Παράλληλα, προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2009 κατά 15% λόγω υψηλότερων κερδών από συναλλαγές ενώ αναβαθμίζει κατά 5% τις προβλέψεις για 2010 και 2011, ώστε να αποτυπώσει την καλύτερη των εκτιμήσεων εικόνα των καθαρών εσόδων από τόκους. 

Για ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου και μεγαλύτερη "άνεση" για τη φερεγγυότητα της τράπεζας κάνει λόγο η Deutsche Bank σε έκθεσή της όπου ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή κατά 17,4% στα 12,8 ευρώ από 10,9 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "buy". 

Η Credit Suisse βλέπει "σημάδια βελτίωσης" στο Q2 της Alpha, από πλευράς καθαρών εσόδων από τόκους, λειτουργικών δαπανών και εξέλιξης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα, τονίζει ότι παρά την ισχυρή απόδοση της μετοχής, υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδο ενώ διατηρεί σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο στα 12 ευρώ.

H UBS σημειώνει ότι τα ισχυρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Alpha στο Q2 παρέχουν ασφάλεια ότι θα ευθυγραμμιστεί με τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, παρά την αύξηση των επισφαλειών. Υπογραμμίζει ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 4,8% του συνόλου, από 4,3% το Q1 είναι αναμενόμενη και τονίζει ότι η υπέρβαση των εκτιμήσεων, η βελτίωση του ρυθμού αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους και η βελτιωμένη θέση Tier I θα ωθήσουν τη μετοχή. Παράλληλα, διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 13 ευρώ.

Η Merrill Lynch προχωρά σε αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη 2010 της τράπεζας κατά 30% και για το 2011 κατά 20%, λόγω της "θετικής έκπληξης" στα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια στο Q2, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 10,2 ευρώ από 8,9 ευρώ ενώ διατηρεί τη σύσταση "underperform".  

Η Nomura προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 9,2 ευρώ από 8,8 ευρώ διατηρώντας "neutral", τονίζοντας ότι προβλέπει περισσότερες ζημιές από επισφάλειες και εκφράζοντας την προτίμησή της στην Εθνική Τράπεζα. Ωστόσο, σημειώνει ότι προτιμά την Alpha από τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Η Cheuvreux τονίζει ότι οι συναλλαγές ελληνικών κρατικών ομολόγων ενίσχυσαν τόσο τα έσοδα από συναλλαγές όσο και τα καθαρά έσοδα από τόκους. Τονίζει την καλύτερη των εκτιμήσεων ποιότητα ενεργητικού, αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το 2009 (κατά 10%), το 2010 και το 2011 (πλέον του 35%) και προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 14 ευρώ από 10 ευρώ διατηρώντας σύσταση "buy".  

Η Keefe, Bruyette and Woods προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε "οutperform".

Σε αλλαγή σύστασης για τη μετοχή προχώρησε και η Natixis, σε "add" από "reduce", σύμφωνα με το Reuters.

Τα μεγέθη της Alpha δείχνουν βελτιωμένη ικανότητα της τράπεζας να απορροφά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εν μέσω επιδεινούμενης μακροοικονομικής εικόνας, αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της, τονίζοντας ότι η καλύτερη των εκτιμήσεων εικόνα των μεγεθών Q2 οφείλεται στα ισχυρότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους και τα ισχυρά κέρδη από συναλλαγές.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 11,8 ευρώ από 8,6 ευρώ, δίνει η Euroxx σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση "equalweight".

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Alpha επιβεβαίωσε τις τάσεις που αναμενόμταν στις προηγούμενες προβλέψεις, ενώ προχωρά σε βελτίωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη 2009 και 2010 κατά 21,2% και 13,1% αντίστοιχα. 

Η Proton αναβαθμίζει σε Outperform από neutral τη σύσταση για τη μετοχή της Alpha αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 13,6 ευρώ, από 8,5 πριν.

Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω των ισχυρών εσόδων από συναλλαγές αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η Marfin Analysis τονίζει ότι παρά τις αρνητικές τάσεις στα spread καταθέσεων, τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας ενισχύθηκαν 9,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. "Η αγορά αναμένεται να καλωσορίσει τα αποτελέσματα" αναφέρει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι αναμένονται βελτιώσεις στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς για τα μεγέθη 2009 της τράπεζας έως και 20%. 

Η Εθνική-Π&Κ αναφέρει ότι τα έσοδα από συναλλαγές οδήγησαν στα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη της Alpha Bank. Σε γενικές γραμμές, σημειώνει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα τριμήνου επέδειξαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω ισχυρών κερδών από συναλλαγές, ενώ τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, αναφέρει η Proton.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v